Doboj: Više novca za religiju, školama mrvice

D. D.
Doboj: Više novca za religiju, školama mrvice

Doboj - Skupština grada Doboj je na jučerašnjem zasjedanju usvojila rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 31,864 miliona maraka, što predstavlja povećanje za 13 odsto u odnosu na prvobitni plan.

Ovom odlukom je bila nezadovoljna opozicija koja je tražila objašnjenja za povećanje izdvajanja po pojedinim stavkama smatrajući da su kontradiktorna.

Odbornik SP-a Srđan Todorović smatra da su rebalansom sporne stavke povećane još više, dok je za sanaciju škola ostalo 5.000 maraka.

- Najapsurdnije je to što izdvajamo 300.000 KM za religiju, pa da li to znači da će nam vjera donijeti dobre usjeve, tople učionice i vrtić, koji je potreban ovom gradu - kazala je šef Kluba odbornika SNSD-a u SG Doboj Sanja Vulić.

Načelnik Odjeljenje za finansije Miroslav Kršić je kazao da osnov za rebalans bilo povećanje budžetskih prihoda u prvih šest mjeseci ove godine, kao i sredstva dobijena iz Fonda solidarnosti RS.

- Pozitivno je da je budžet u suficitu od 2,7 miliona KM što je plod djelovanja gradske uprave - poručio je šef Kluba odbornika SDS-a u SG Doboj Danijel Jošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana