Doboj: Otvoren kabinet za mamografiju

D. D.
Doboj: Otvoren kabinet za mamografiju

Doboj - Sve pacijentkinje na području dobojske regije od sada će moći da obave mamografski pregled u Službi za radiologiju bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj, gdje je juče otvoren kabinet za mamografiju.

Pacijentkinje će koristiti usluge mamografije na teret Fonda zdravstvenog osiguranja putem uputnice porodičnog ljekara ili privatno na lični teret.

Mamograf vrijedan oko 20.000 evra donirao je Rotari klub, dok je novac za građevinske radove, prostor, te zaštitna olovna vrata za kabinet u iznosu od 10.000 KM obezbijedio menadžment bolnice. Kabinet za mamografiju do sada nikada nije radio u dobojskoj bolnici.

- Mamografija je zlatni standard kada je u pitanju dijagnostika oboljenja dojke, a tu su još i drugi dijagnostički modaliteti, ultrazvučna dijagnostika i magnetna rezonanca. Za sada se u našem kabinetu mogu obaviti sve dijagnostičke procedure - izjavio je načelnik Službe za radiologiju Obrad Jović.

Pomoćnik direktora bolnice u Doboju Aleksandar Panić je istakao da je mamograf veliki korak za bolnicu i za one kojima je ova dijagnostika potrebna. On je dodao da je u planu nabavka opreme i na drugim odjeljenjima kao što je oftalmologija. Osim mamografa, Rotari klub ranije je donirao dobojskoj bolnici i drugu opremu.

- Prva donacija je bila oko 100.000 maraka, a donirali smo ginekološke stolove, opremu za ginekologiju, ultrazvučni aparat i elektrokardiograf - izjavio je predstavnik Rotari kluba Siniša Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana