Ćirić: Zbog neradnika trpe građani Srpca Simić: Ćirić samo hoće da mu laskaju

Anita Janković
Ćirić: Zbog neradnika trpe građani Srpca Simić: Ćirić samo hoće da mu laskaju

Srbac - Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić već drugu godinu zaredom dao je negativnu ocjenu na rad načelniku Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dušanu Simiću i načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti Zoranu Đuriću.

Ćirić već duže vrijeme nije zadovoljan radom Simića i Đurića jer smatra da polažu račune partijskim šefovima umjesto njemu, te da ne obavljaju savjesno poslove za koje su imenovani. Simić je na mjesto načelnika odjeljenja postavljen kao kadar SDS-a, dok je Đurić član NDP-a.

- Neće da rade, dolaze i odlaze kad hoće, pauze prave po ličnom nahođenju. Nisu shvatili kako funkcioniše lokalna uprava, vode politiku umjesto da obavljaju poslove za koje su postavljeni. Ne shvataju da za svoj rad treba da odgovaraju meni, a ne političkim partijama iz kojih dolaze. Ništa za Srbac nisu uradili - istakao je Ćirić.

Posebne kritike upućuje na račun Simića, za kojeg tvrdi da u radno vrijeme više vodi računa o privatnom biznisu, peradarskoj proizvodnji na porodičnom imanju.

- Kao načelnik za privredu već godinama nije obišao nijedan proizvodni pogon. Neće da napravi tender za deratizaciju, kaže da ga natjeram ako mogu - govori Ćirić.

Dodaje da Đuriću zamjera to što ne izvršava radne zadatke i samostalno odlučuje o raspisivanju tendera. Naveo je da Đurić nije ispoštovao ni nalog republičke inspekcije o sanaciji vodoprivrednih objekata, zbog čega je opštinska uprava kažnjena sa 3.000, a načelnik opštine sa 1.000 KM.

- Ni u jednom momentu mi nije prenio da je bio inspektor. Nisam imao pojma ni o tome, ni da smo dobili kazne - kaže Ćirić i napominje da sigurno ne bi postavio Simića i Đurića na ovako odgovorne funkcije da to nisu zahtijevali koalicioni partneri prilikom podjele vlasti, zbog čega sad trpe građani.

Dodaje da bi, prema svim zakonskim propisima, njih dvojica zbog dvije uzastopne negativne ocjene već trebalo da dobiju rješenje o prestanku radnog odnosa.

- Ove ocjene, po Zakonu o lokalnoj samoupravi, idu u personalni dosije i oni više ne mogu biti postavljeni na ovakva radna mjesta ako se bude poštovao zakon, ali šta će biti, ne znam - poručuje Ćirić.

Simić oštro demantuje Ćirićeve tvrdnje ističući da posao obavlja savjesno, profesionalno i pošteno.

- Ćiriću sam trn u oku od kada sam podigao glas protiv njega jer je primitivan čovjek koji želi da mu se laska i ulizuje, a to nije moj način. Okružio se podatnim ljudima, a s nama ostalim ne razgovara. Stručni kolegijum, koji on saziva, nismo imali već dvije godine - rekao je Simić i dodao da se Ćirić ponašao kao da je opštinska uprava njegova privatna firma, te da se osjeća suvišnim.

- Sramota me je što imam takvog pretpostavljenog i odavno bih dao otkaz, ali znam da bih tim samo njemu pričinio zadovoljstvo. Moja partija ima odgovornost prema građanima i to je jedini razlog što se ne povlačim, ali mislim da sam sve bliže donošenju takve odluke - kazao je Simić istakavši da ga nikad niko nije potcijenio kao Ćirić.

U Ćirićevom ocjenjivanju ne pronalazi se Đurić.

- Ocjene su paušalne, bez stvarnih razloga. Sve navedeno nije tačno, svoje radne zadatke izvršavam vrlo revnosno, dolazim i odlazim s posla po propisima. U posljednje vrijeme s načelnikom uopšte ne komuniciram jer on sve radi samostalno, bez dogovora sa radnicima - kazao je Đurić.

Zamjenik

Drago Ćirić nije zadovoljan ni radom zamjenika načelnika opštine Ranka Nedića koji je predsjednik SDS-a u Srpcu.

Ćirić smatra da Nedić sa svojim kadrovima za protekle tri godine nije doveo nijednog investitora, dok je on, kako kaže, omogućio otvaranje nekoliko pogona.

Smatra da su neosnovane Nedićeve tvrdnje o neracionalnom trošenju novca iz opštinskog budžeta, jer je smanjio ukupna dugovanja za dva miliona maraka, a stiglo je i četiri miliona nepovratnih donatorskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana