Četvrt vijeka borbe rogatičkih penzionera za bolji život

S. M.
Četvrt vijeka borbe rogatičkih penzionera za bolji život

Rogatica - Iako je formirano dok je rat bjesnio na brdima oko Rogatice, Udruženje penzionera od te 1993. do danas jednako brine o svojim članovima, a ovih dana proslavilo je i 25 godina postojanja.

Održana je svečana sjednica Skupštine na kojoj je bilo govora o počecima rada pa sve do današnjih dana u kojim je udruženje, sa oko 2.000 članova, stasalo u jedno od najaktivnijih na području sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

- Udruženje svoju aktivnost usmjerava u dva pravca. Jedan je rad sa mjesnim odborima da bi se kroz različite vidove pomoći došlo do svakog penzionera u opštini i drugi saradnja sa lokalnom zajednicom u borbi za što bolji položaj penzionera - rekao je aktuelni predsjednik te organizacije Tomislav Hršum.

Na svim tim poljima postignuti su dobri rezultati. U oblasti socijalno-humanitarne zaštite samo tokom prošle godine skoro 500 penzionera dobilo je pomoć za plaćanje lijekova, troškove bolničkog liječenja i zbog teškog socijalnog stanja od po 50 maraka. Porodicama 109 umrlih penzionera isplaćeno je po 350 maraka za troškove sahrane, a više od 120 ih je dobilo ogrev na otplatu. Uz to, skoro 40 penzionera bilo je u banjama uz umanjene cijene.

Svoj jubilej rogatički penzioneri iskoristili su da odaju priznanje zaslužnim za doprinos organizaciji u proteklom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana