Čast biti dio humane misije

Anita Janković
Čast biti dio humane misije

Banjaluka - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je juče zahvalnice institucijama, preduzećima, te medijskim kućama RS koje su na razne načine pomogle humanitarne akcije i opstanak srpskog naroda na Kosmetu.

Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu obilježavajući pet godina humanitarnog rada odlučio je da uruči 60 zahvalnica onima koji su podržavali rad ove organizacije.

Arlov je rekao da će priznanja za humanost, između ostalih, biti uručena Kabinetu predsjednika RS, Vladi, pojedinim ministarstvima, te opštinama i školama.

- Danas smo uručili 12 priznanja za humanost. Hvala svima koji nam godinama pomažu. Da nije humanih ljudi, dobre namjere i osjećaja pripadnosti našem narodu na Kosovu ništa od ovoga ne bismo mogli učiniti - rekao je on.

Čast da dobije ovo priznanje pripala je i "Glasu Srpske" za izuzetno izvještavanje i zasluge u humanitarnim akcijama. Direktor "Glasa" Boris Dmitrašinović je zahvalio na ukazanoj nagradi i istakao da Arlov godinama obavlja izuzetno human posao, kojim usrećuje na hiljade Srba i srpske djece na Kosmetu.

- Podrška koju nesebično pružamo Odboru i Srbima na Kosovu i Metohiji biće nastavljena i ubuduće. Vrata naše medijske kuće su uvijek otvorena za sprovođenje humanitarnih akcija i srećni smo što možemo da budemo dio toga - poručio je Dmitrašinović.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je poručio da su uloge zamijenjene, te da nagradu za svoj rad treba dobiti Odbor za pomoć Srbima na KiM.

- Svi mi koji smo nagrađeni zadovoljni smo zbog ukazane časti, ali pobednik u ovoj priči jeste Odbor i njegov predsednik Milorad Arlov, koji je najbolji primer Pupinove misli koja glasi: "Tamo gde je volja tu je i uspeh" - rekao je Nikolić.

Zahvalnice za humanost juče su dobili i predstavnici grada Banjaluka, Auto-moto saveza RS, preduzeća "Šume Srpske", "Hidroelektrana Bočac", Nove banke, "Tržnice" Banjaluka, Centra "Zaštiti me", "So komerca", te Novinske agencije "SRNA" i Radio-televizije RS.

Rad Odbora

Odbor za pomoć Srbima na Kosovi i Metohiji trenutno sprovodi humanitarnu akciju za pomoć za četvoro napuštene djece porodice Đokić kod Kosovske Kamenice, a u aprilu i junu biće održana sportska druženja.

- U avgustu nas čeka i peti projekat dolaska više stotina srpske djece sa Kosmeta, koja će biti primljena u osnovnim školama širom RS - rekao je Milorad Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana