Bratunac: Razjedinjeni SDS smijenio predsjednika

Krstina Ćirković
Bratunac: Razjedinjeni SDS smijenio predsjednika

Bratunac - Odbornici Skupštine opštine Bratunac smijenili su juče predsjednika Adila Osmanovića iz SDP-a, a na tu funkciju izabrali Ćazima Jusupovića koji je u Savezu SDA-Stranka za BiH.

Na vanrednoj sjednici, koja je zakazana na zahtjev 14 od ukupno 25 odbornika, Miladin Jokić iz SDS-a izabran je za potpredsjednika ove Skupštine. Za smjenu Osmanovića i imenovanje Jusupovića za predsjednika Skupštine glasali su odbornici iz Kluba SDA, SBiH, SDS, dva odbornika NDP-a, po jedan iz DNS-a i SRS "Dr Vojislav Šešelj", te odbornici Miodrag Lončarević i Slaviša Mrkaja koji samostalno djeluju. Glasanju nisu pristupili odbornici iz SNSD-a, SzDS-a, PDP-a, SP-a i SDP-a.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Branislav Trišić izjavio je da se djelovanje te partije nije promijenilo i da su odbornici iz tog kluba neučestvovanjem u glasanju potvrdili da i dalje djeluju u opoziciji.

- Nismo željeli da se miješamo u sukobe unutar SDS-a. O budućem djelovanju u SO odlučićemo po završetku sjednice, a uz konsultacije sa generalnim sekretarom SNSD-a - poručio je Trišić.

Komentarišući jučerašnje poteze stranačkih kolega i činjenicu da je kao predsjednik Kluba odbornika SDS-a ostao usamljen u odlučivanju, Radenko Milanović nije potvrdio, a ni demantovao da li je došlo do raskola u toj stranci.

- Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović (SDS) nije izgubio povjerenje, ali je neko nešto zloupotrijebio. Radi se o jednoj interesnoj grupici koja je sve ovo napravila u Skupštini - rekao je Milanović, ističući da je, kao i njegove stranačke kolege, glasao za imenovanje SDS-ovog kandidata za potpredsjednika Skupštine, ali da je on bio protiv smjene predsjednika koju su oni podržali.

Osmanović je poručio da je takva odluka donesena "zahvaljujući kupovini određenog broja odbornika".

- Približavaju se izbori, uskoro ističu mandati i neki odbornici se prodaju za male pare - rekao je Osmanović.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović nije želio da komentariše djelovanje tri od četiri odbornika iz SDS-a, kao ni da li je SDS izgubio većinu u Skupštini koju je Mlađenović ranije formirao, a u kojoj nisu bili odbornici iz Kluba SDA-Stranka za BiH.

Zahtjev

Odbornici koji su potpisali zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice naveli su u obrazloženju da je dosadašnji predsjednik Skupštine "neodgovorno, nesavjesno i neuspješno" obavljao tu dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana