Bolje snabdijevanje strujom za 4.000 potrošača Elektro-Bijeljine

Lj. A.
Bolje snabdijevanje strujom za 4.000 potrošača Elektro-Bijeljine

Bijeljina - Radnici "Elektro-Bijeljine" pustili su juče u rad nekoliko dalekovoda na području Semberije u koje je ovo preduzeće uložilo 250.000 KM, zahvaljujući čemu će snabdijevanje strujom za 4.000 potrošača biti znatno poboljšano.

Direktor "Elektro-Bijeljine" Zlatan Lazarević rekao je da ovaj projekat rješava probleme u nekoliko sembersko-podmajevičkih sela i u gradu. Dodao je da je Semberija dobila tri nova uklopna stanja na trafo-stanici "Bijeljina 2", kao i tri nova dalekovoda koji će rasteretiti dva koja su bila žarište problema.

- Jedan krak dalekovoda ići će iz ovog postrojenja kroz naselje Hase, industrijsku zonu i do Ciglane, a drugi u Donje Zagone, Kovačiće i Brijesnicu, tako da ćemo dalekovod koji je sve to pokrivao podijeliti na tri dijela. Na starom dalekovodu će ostati samo ulica Svetozara Ćorovića i fabrika Ciglana - rekao je Lazarević.

On je naveo da je treće rasklopno postrojenje razvedeno do Suvog Polja, odnosno trafo-stanice Živanovići, čime će se postići napajanje većeg dijela Suvog Polja, Srednjih Zagona, Gornjih Zagona, Srednje Čađavice i Gornje Ljeljenče. Lazarević je najavio da će se već sljedeće sedmice rješavati snabdijevanje strujom naselja Banjica, Kacevac i manastira Tavna.

Prema riječima upravnika Poslovnice Bijeljina u preduzeću "Elektro Bijeljina" Dejana Petrovića, izvođenjem ovih radova biće podignut stepen bezbjednosti i pouzdanosti elektromreže.

Mještani kažu da je bilo dovoljno da padne malo više kiše ili zaduva jači vjetar pa da ostanu bez električne energije.

- Dešavalo se da po dva, tri dana nemamo struje. Sijalice i aparati u domaćinstvu su nam često pregorijevali, tako da smo imali i mnogo štete. Sada je puno bolje, napon je dobar i nemamo problema - rekao je mještanin Slaviša Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana