Bimal sa investitorima želi da jača proizvodnju

Ž. K.
Bimal sa investitorima želi da jača proizvodnju

Brčko - Fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog opredijeljena je za saradnju sa stranim investitorima u proširenju obima ulaganja iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju.

Predsjednik uprave "Studen holdinga" i generalni direktor "Bimala" Ilija Studen istakao je da su spremni za saradnju sa investitorima na proširenju kapaciteta u industriji ulja, poljoprivredi i drugim projektima u prehrambenoj industriji.

- Investitori u nama mogu dobiti jakog partnera sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji - naglašava Studen.

"Studen holding", u okviru kojeg posluje "Bimal", otvorio je u junu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su im počeli stizati upiti i drugih domaćih kompanija, koje svoje proizvode žele da plasiraju na tursko tržište.

- Otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište, već i lakši uvid turskim investitorima u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u BiH - istakao je Studen, navodeći da država ima ključnu ulogu u privlačenju investicija i da je najvažnije da smanji birokratiju i nivo korupcije u državnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana