Bijeljina: Za 50 konobara i sobarica 1.100 kandidata

Ljiljana Aleksić
Bijeljina: Za 50 konobara i sobarica 1.100 kandidata

Bijeljina - Dokaz da za hotelijerstvo u Bijeljini vlada prava jagma jeste 1.100 molbi pristiglih na adresu renoviranog hotela "Drina", koji je juče zaposlio 50 radnika.

Riječ je o osobama sa evidencije Zavoda za zapošljavanje RS, a među zaposlenima su lica sa visokom i srednjom stručnom spremom, ali i nekvalifikovani radnici. Svi oni će pokazati svoje umijeće 1. aprila, kada će početi sa radom ovaj hotel sa četiri zvjezdice.

Menadžment ovog hotela je imao pune ruke posla u vezi sa selekcijom kadrova, jer su od čak 600 prijavljenih kandidata za radno mjesto sobarice i od 500 zainteresovanih konobara morali da izaberu njih 50. Direktor bijeljinske filijale Zavoda Slavica Lukić je naglasila da je svako novo zapošljavanje od velikog značaja za grad.

- Ovih 50 radnika dobiće posao, što je od velikog značaja za smanjenje broja nezaposlenih, kojih je na evidenciji biroa u Bijeljini više od 13.000 - rekla je Lukićeva.

Ona je dodala da svi treba da podrže aktivnosti u okviru kojih privatni sektor ulaže i zapošljava radnika.

- Riječ je o veoma značajnoj investiciji naših sugrađana koji su kapital stekli u inostranstvu, vratili se na naše prostore i uložili novac u ovaj hotel - rekla je Lukićeva.

Generalni menadžer hotela Milica Vulović-Koren je kazala da za poslodavca zaposleni nisu trošak, nego investicija i pohvalila želju novih radnika da napreduju kroz obuku za kvalitetan rad u hotelijerstvu.

- Bijeljina, nažalost, nema srednju ugostiteljsku školu, ali ima dosta mladih ljudi koji žele da uče i napreduju. Mi ćemo im pružiti potrebnu edukaciju, ali i praksu, tako da će usluge koje pružamo biti na nivou četiri zvjezdice – kazala je Vulović-Koren i dodala da su otvoreni i za programe volontiranja za sve zainteresovane.

Ona je najavila da 1. aprila počinje i nova priča starog bijeljinskog hotela "Drina", čiju tradiciju nastavljaju.

Turizam

Najstariji hotel "Drina", koji je dobio novo ruho, ima veliki potencijal, prvenstveno zbog dugogodišnje tradicije, te zbog sve većeg broja turista koji posjećuju Semberiju.

Hotel ima 37 soba sa 74 ležaja, kongresnu salu, spa i velnes centar.

- Sve smještajne kapacitete u Bijeljini smatramo budućim dobrim saradnicima, nikako konkurentima, jer imamo isti cilj - da grad i regija postanu poželjna turistička destinacija - rekla je Vulović-Koren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana