Bijeljina: Smotra jedinica za spasavanje

Lj. A.
Bijeljina: Smotra jedinica za spasavanje

Bijeljina - Smotra jedinica za spasavanje održana je juče na gradskom trgu u Bijeljini, a građanima je predstavljena oprema Civilne zaštite, vatrogasaca, policijske jedinice za podršku, vojske i medicinskih timova.

Smotra je održana povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite, 1. marta, a okupljanje svih jedinica bilo je prilika da se ta služba što više približi građanima i da imaju u vidu ko sve čini Civilnu zaštitu.

Štab za vanredne situacije čine pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Bijeljina, Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Doma zdravlja, Oružanih snaga i Civilne zaštite. Promovisano je novo vozilo koje je nabavljeno krajem prošle godine od novca iz gradskog budžeta i Vatrogasnog saveza RS.

- Vrijednost vozila je 688.000 KM, a ima kapacitet od 800 litara vode, 1.000 litara pjenila, 500 kg praga. Takođe, vozilo ima i teleskopsku ruku dohvata 16 metara za gašenje požara na visinama - rekao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Spasojević i dodao da vatrogasci imaju ukupno 19 vozila.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je gradska uprava za deset godina u opremanje Civilne zaštite i Vatrogasne jedinice uložila oko tri miliona maraka.

- Nabavljeno je 12 novih vozila, a ove godine planiramo da nabavimo i vatrogasne merdevine visine do 32 metra za najviše zgrade u gradu - rekao je Mićić. Tokom proteklih poplava veliku pomoć ugroženim građanima pružio je Ronilački klub "Panteri", koji je sa svojom opremom danonoćno bio na terenu i nesebično učestvovao u spasavanju ugroženog stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana