Banjaluka: Otvoren restoran Novak

M. Č.
Banjaluka: Otvoren restoran Novak

Banjaluka - Prvi restoran u RS koji nosi ime najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, a koji se nalazi u sastavu hotela "Trešnja" na poznatom banjalučkom izletištu Banj brdo, u petak je zvanično otvoren.


Iz hotela "Trešnja" su saopštili da je ovo prvi regionalni franšizni restoran "Unesi/izmeni sidroUnesi/izmeni sidroNovak Café & Restaurant" i da su ponosni na činjenicu što su Banjaluka i njeni sugrađani dobili tu čast da imaju franšizni restoran porodice Đoković. Hotel "Trešnja" u vlasništvu je Duška Kalinića i njegove supruge Gordane Tešanović, direktora Doma zdravlja u Banjaluci, koji su otkupili prava na korišćenje franšize. 

" Novak Café & Restaurant " raspolaže sa dvije sale, od kojih je jedna kafić, a druga restoran sa oko 80 mjesta, kao i sa pet terasa ukupnog kapaciteta od oko 300 mjesta. Hotel "Trešnja" nudi mogućnost ekskluzivnog smještaja sa četiri moderno uređene sobe i jednim deluks apartmanom.

- Nakon kupovine objekta 2000. godine " Novak Café & Restaurant " i hotel "Trešnja" intenzivno su renovirani od 2009. godine. U izgradnju i sanaciju uloženi su veliki trud i novac kako bi bili ispoštovani svi standardi i principi restorana "Novak" u Beogradu - navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je otvaranje ovog restorana veoma značajno za grad na Vrbasu kako u turističkom, tako i u privrednom smislu. S obzirom na to da je Banj brdu onemogućen prilaz automobilima, Gavranović je rekao da će konačnu odluku o eventualnom otvaranju šetališta koje vodi do restorana i spomenika za saobraćaj donijeti stručne službe koje se bave pitanjem bezbjednosti i regulacije saobraćaja.

- Siguran sam da možemo naći rješenje kojim će svi biti zadovoljni - rekao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana