Banjalučki golubovi odletjeli za Kuvajt

J. P.
Banjalučki golubovi odletjeli za Kuvajt

Banjaluka - Dva para golubova, komarovskih prevrtača, koje je uzgojio banjalučki golubar i ugostitelj Stevan Trtić, ubuduće će letjeti na nebu iznad Kuvajta.

Vlasnik restorana "Alas" bio je domaćin biznismenu i uzgajivaču golubova iz Kuvajta Al bin Selmanu i njegovoj porodici, koje je put doveo čak u Banjaluku kako bi kupili Trtićeve čuvene golubove.

- Riječ je o bogatom biznismenu, koji je posjetio Sarajevo pa je iskoristio priliku da navrati u Banjaluku i kupi moje golubove. Pozvala me je njegova sekretarica da zakaže ovu zanimljivu posjetu pa je Al bin Selman sa suprugom i šestoro djece dva dana bio moj gost - ispričao je Trtić i dodao da je biznismenova supruga bila odjevena u burku, što je Banjalučanima bilo posebno zanimljivo.

Iako strani gosti nisu znali srpski jezik, to ipak nije bila prepreka da sa banjalučkim golubarom razmijene mišljenja, ali i sklope prijateljstva.

- Uz pomoć prevodioca vodili smo zanimljive razgovore o zajedničkom hobiju, jer se i on, kao i ja, bavi uzgojem komarovskih golubova - rekao je Trtić za kojeg su gosti saznali putem interneta.

Trtić kaže da je Kuvajćanin kupio dva goluba i dvije golubice vrhunskog kvaliteta.

- Nedavno sam organizovao evropsku izložbu golubova pa je Al bin Selman slike sa izložbe vidio na internetu. Ova vrsta je u trendu i uzgaja se svuda u svijetu, a meni je to hobi već 45 godina - kazao je banjalučki zaljubljenik u golubove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana