JU ZZZ RS – Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.9.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.9.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 25.9.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

******

******

******

KAZNENO – POPRAVNI ZAVOD POLUOTVORENOG TIPA

ISTOČNO SARAJEVO

r a s p i s u j e

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika pripravnika u radni odnos

 

I RADNO MJESTO

1.  POLICAJAC KPU NA ODJELjENjU ŽENSKOG ZATVORA

(radnik ženskog pola)  -   1 ( jedan ) izvršilac ;

 

II OPŠTI USLOVI

Kandidati koji se prijave na konkurs treba da ispunjavaju opšte uslove i to:

- da je državljanin RS – BiH;

- da je stariji od 18 godina;

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 ( šest ) mjeseci ili za takvo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u Ustanovi;

- da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja javnog konkursa;

- da se na njega ne odnosi član IX stav 1. Ustava BiH.

 

III POSEBNI USLOVI

Posebni uslovi koje trebaju ispunjavati kandidati :

          - da posjeduje srednju stručnu spremu u četvorogodišnjem trajanju;

- da nije starija od 27 godina, na dan objavljivanja konkursa;

- da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove predviđene za kandidate za prijem u Policiju KPU-Službu obezbjeđenja.

 

IV POTREBNA DOKUMENTA

IV-1

Uz prijavu na konkurs (u kojoj će kandidat navesti radno mjesto na koje aplicira, kraću biografiju, kontakt adresu i telefon), kandidat je dužan dostaviti sledeća dokumenta :

-  diploma o stečenoj spremi (orginal ili ovjerena fotokopija);

- izvod iz matične knjige rođenih (orginal ili ovjerena fotokopija, ne stariji od 3 mjeseca ili izvod trajnog karaktera);

- uvjerenje o državljanstvu(orginal ili ovjerena fotokopija ,ne starije od 3 mjeseca) ;

- Izjavu da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja javnog konkursa (original,ovjerenu kod nadležnog organa ne stariju od 3 mjeseca );

- Izjavu da se na njega ne odnosi član IX stav 1. Ustava BiH (original, ovjerenu kod nadležnog organa, ne stariju od 3 mjeseca) ;

Napomena: rokovi od 3 mjeseca računaju se od dana objavljivanja Konkursa.

IV-2

Kandidati koji uđu u uži izbor dostaviće sledeća dokumenta:

- uvjerenje o nekažnjavanju;

- uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka;

- uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove policajca;

(Kandidati koji uđu uži izbor, naknadno će biti obaviješteni  o načinu i roku dostave dokumenata navedenih u odjeljku IV-2, a kojima se dokazuje ispunjavanje opštih uslova Konkursa. Ukoliko kandidat na poziv poslodavca ne dostavi navedena dokumenta ili ne bude ispunjavao uslove koje potvrđuju izdati dokumenti, sa istim neće biti zasnovan radni odnos, a pozvaće se naredni kandidat sa bodovne liste. )

ROK I NAČIN PRIJALjIVANjA

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja u Dnevnom listu „Glas Srpske", internet stranici www.kpzis.org  i Zavodu za zapošljavanje RS – Filijala Istočno Sarajevo – Biro Istočna Ilidža (rok se računa od dana poslednjeg objavljivanja).

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

KAZNENO – POPRAVNI ZAVOD

POLUOTVORENOG TIPA

ISTOČNO SARAJEVO

Ul. Meše Selimovića broj 1,Istočno Sarajevo

 sa naznakom „ZA KONKURS ZA RADNO MJESTO (navesti naziv iz Konkursa)-NE OTVARATI,OTVARA KOMISIJA"

 

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj neprovidnoj koverti, sa naznačenim obaveznim podacima o kandidatu: Ime i prezime, adresa, broj telefona za kontakt.

VI  INTERVJU, TESTIRANjE I DODATNE NAPOMENE

VI-1

Sa svim kandidatima  za radno mjesto  koji budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za prijem radnika obaviće intervju .

VI-2

Sa kandidatima za radno mjesto, koji budu ispunjavali uslove konkursa, posebna Komisija  obaviće psihofizičko testiranje, te će ovi kandidati biti upućeni na ljekarske preglede predviđene za radnike koji rade na poslovima sa posebnim ovlaštenjima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje, a dokumentacija primljena po konkursu neće se vraćati kandidatima.

Pripravniku u Službi obezbjeđenja, pripravnički staž- stručno osposobljavanje za samostalan rad, traje 6 mjeseci, nakon čega je dužan položiti stručni ispit. Pripravniku koji ne završi stručno osposobljavanje ili ne položi stručni ispit ili prekine pripravnički staž, prestaje radni odnos u Ustanovi.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA „RUDO"

RUDO

 

raspisuje

 

JAVNI KONKURS ZA IZBOR

DIREKTORA JU OSNOVNE ŠKOLE „RUDO"

 

1.  Predmet

Školski odbor JU OŠ „RUDO" raspisuje javni konkurs za izbor direktora JU OŠ „Rudo".

2.  Nadležnost

Direktor rukovodi radom škole.

3.  Mandat

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost. Školski odbor ministru prosvejte i kulture dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od osam dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada Republike Srpske imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska dostavljenog od strane Školskog odbora.

POSEBNI USLOVI RADNOG MJESTA

– Opšti i posebni uslovi za izbor i imenovanje

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava opšte uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" br: 1/16, 66/18, 91/21-odluka US, 119/21 i 112/23), posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br: 81/22) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske" br: 70/23).

Opšti uslovi:

1. Da je državljanin RS, odnosno BiH

2. Da je stariji od 18 godina

3. Da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad

Posebni uslovi:

1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1., 

3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut  krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. 

Na mjesto direktora škole ravnopravno mogu konkurisati i lica iz člana 198. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22).

Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole, uz prijavu na konkurs za izbor direktora škole prilaže sljedeću dokumentaciju:

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studija ili ekvivalent, odnosno diplomu o završenoj stručnoj spremi, ostvarenih najmanje 240 ECTS,

2) potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

3) ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, izdato od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat,

4) uvjerenje da nije osuđivan pravnosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, ( ovo uvjerenje škola pribavlja službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost)

5) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6) potpisan prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7) preporuku ranijeg poslodavca ili nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

8) kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

Uz prijavu dalje treba dostaviti:

1) Izvod iz matične knjige rođenih,

2) Uvjerenje o državljanstvu,

– Objavljivanje konkursa: Ovaj konkurs će biti objavljen posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Novinama Glas Srpske.

– Podnošenje prijava: Prijave se mogu dostavljati lično u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Rudo", ul. Cara Dušana  br. 35A. Rudo sa naznakom ''Javni konkurs za izbor direktora Javne ustanove Osnovne škole „Rudo"  Rudo.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije svih dokumenata (ne starije od 6 mjeseci) i isti neće biti vraćeni kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

– Obavještavanje kandidata: Školski odbor će pismenim putem obavjestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade Republike Srpske o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke.

***

JKP „KRALjEVA GORA"

HAN PIJESAK

 

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

 

I  Raspisuje se javni konkurs za prijem radnika u JKP „Kraljeva Gora" d.o.o. Han Pijesak, u radni odnos na neodređeno vrijeme i to:

1. Rukovaoc građevinske mašine, SSS ili KV sa 6 mjeseci radnog iskustva:

                   1 izvršilac

a)  Opis poslova

Radnik se prima u radni odnos na neodređeno vrijeme za samostalno obavljanje poslova rukovaoca građevinskim mašinama.

 

II  Opšti uslovi:

Opšti uslovi koje moraju ispunjavati kandidati:

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u JKP „Kraljeva   Gora" d.o.o.;

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja Konkursa;

6. da se na njega ne odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;

7. da nije u sukobu interesa u smislu Zakon o sukobu interesa.

III Posebni uslovi:

1. Srednja stručna sprema (SSS) ili KV rukovaoc građevinske mašine;

2. 6 mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

 

IV Potrebna dokumenta:

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni priložiti (u originalu ili ovjerenoj kopiji) uvjerenje o državljanstvu, rodni list, svojeručno potpisanu i ovjerenu izjavu - za ispunjavanje opštih uslova iz tačaka 4., 5., 6. i 7., diplomu o završenoj stručnoj spremi i uvjerenje o radnom iskustvu.

Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostavlja samo izabrani kandidat nakon sprovedenog javnog konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa. Lični podaci o podnosiocima prijava su tajni i mogu se prikupljati i obrađivati samo u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Sl. glasnik RS" br. 33/01).

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove Konkursa komisija će obaviti intervju, a o vremenu i mjestu održavanja usmenog intervjua kandidati će biti obavješteni pojedinačno, pismenim putem.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Komisija neće razmatrati neblagovremene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz Javnog konkursa.

Dokumenta priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JKP „Kraljeva Gora" d.o.o. Han Pijesak, Srpske vojske br.10, 71360 Han Pijesak sa naznakom: Prijava na javni konkurs za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA „SVETI SAVA"

ROGATICA

 

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta u školi

 

1.  Nastavnik srpskog jezika, 1 izvršilac za 8 časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme od dana prijema do povratka nastavnika sa dužnosti pomoćnika direktora škole, a najduže do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

2.  Nastavnik srpskog jezika, 1 izvršilac za 13 časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme od  dana prijema do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

3.  Nastavnik matematike i informatike, 1 izvršilac za 20 časova sedmično redovne nastave, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu,

4.  Nastavnik matematike, 1 izvršilac za 8 časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme od dana prijema do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

5.  Nastavnik fizike, 1 izvršilac za 6 časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme

od dana prijema do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

6.  Nastavnik biologije, 1 izvršilac za 14 časova sedmično redovne nastave, pripravnik, na određeno vrijeme od dana prijema do povratka radnice sa porodiljskog odsustva,

7.  Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, 1 izvršilac za 5  časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme od dana prijema do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

8.  Nastavnik engleskog jezika, 1 izvršilac za 6  časova sedmično redovne nastave, na određeno vrijeme od  dana prijema do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

9.  Nastavnik ruskog jezika, 1 izvršilac za 14  časova sedmično redovne nastave, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

10.  Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme od dana prijema do

31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

11.  Voditelj produženog boravka, 2 izvršioca, puno radno vrijeme, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu i

12.  Voditelj boravka, 2 izvršioca, na određeno vrijeme od dana prijema do 30.06.2025. godine, 50% radnog vremena sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21, 112/23 i 39/24) i članom 5. i 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23), kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 114. i članom 54. i 58. stav (4) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22) i članom 2. i 3. tačka a), n) i r), n), m), nj) ,s) ,d) i đ) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) te članom 6. i članom 15. Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 37/19, 13/20 i 72/21).

Izuzetno, pravo učešća na konkursu za radna mjesta nastavnika imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koja su stekla radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), izuzev pozicije broj 6.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1)  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2)  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3)  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim

od strane certififikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4)  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi,

te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diploma stečena nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad (izuzev za poziciju broj 6. Javnog konkursa),

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, sa podacima o opisu radnog mjesta ili sistematizaciji radnog mjesta, stepenu stručne spreme i zvanju i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla, (izuzev za poziciju broj 6. Javnog konkursa),

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima,  ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 5. (dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom strudiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno, ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira, uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u četvrtak, 10.10.2024. godine u 8,00 časova u prostorijama Škole.

Intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u četvrtak, 10.10.2024. godine u 9.00 časova u prostorijama Škole.

Listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnu tablu škole i na internet stranicu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa neće  biti posebno pozivani na testiranje i intervju.

Kandidat koji se ne pojavi na testiranju ili intervjuisanju, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs" na adresu Javna ustanova Osnovna škola „Sveti Sava" Rogatica, Preobraženjska bb, 73220 Rogatica.

***

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika

I

Radno mjesto: vozač-kurir

Broj izvršilaca: 1 (jedan)

Mjesto rada: Pravni fakultet Pale, Pale

Period zasnivanja radnog odnosa: neodređeno vrijeme, uz obavljanje probnog rada

Po konačnosti odluke o prijemu kandidata, sa izabranim kandidatom poslodavac, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, će zaključiti ugovor o probnom radu koji može trajati najviše do tri mjeseca, s tim što se izuzetno, ovaj rok može sporazumno produžiti još do tri mjeseca. Ukoliko za vrijeme probnog rada izabrani kandidat zadovolji na poslovima radnog mjesta „vozač-kurir" na Pravnom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa poslodavcem će zaključiti ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Ukoliko za vrijeme probnog rada izabrani kandidat ne zadovolji na poslovima radnog mjesta „vozač-kurir" radni odnos izabranog kandidata prestaje danom isteka roka određenog ugovorom o probnom radu.

II

Kandidati su dužni ispunjavati opšte uslove propisane Zakonom o radu i Pravilnikom o radu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i posebne uslove propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a kako slijedi:

  KV ili SSS ili VKV;

  jedna godina radnog iskustva;

  položen vozački ispit „B" kategorije.

III

Uz prijavu na Javni konkurs, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1.  original ili ovjerenu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih;

2.  original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine koje ne smije biti starije od šest mjeseci;

3.  ovjerenu izjavu da kandidat nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova na Univerzitetu;

4.  ovjerenu izjavu da kandidat nije otpušten iz organa uprave ili javne ustanove kao rezultat disciplinske mjere;

5.  original ili ovjerenu kopiju uvjerenja izdatog od strane nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;

6.  ovjerenu kopiju dokaza o traženoj stručnoj spremi – ovjerena kopija diplome ili drugog dokaza o stručnoj spremi;

7.  dokaz o radnom iskustvu – orginal ili ovjerenu kopiju potvrde o radnom iskustvu;

8.  orginal ili ovjerenu kopiju dokaza o položenom vozačkom ispitu „B" kategorije.

Nakon sprovođenja konkursne procedure, a prije zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je dužan dostaviti dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

IV

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene, potpune i uredne prijave, i koji ispunjavaju opšte i posebne uslove obaviće se testiranje i intervju.

O vremenu i mjestu obavljanja testiranja i intervjua, kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

V

Ovaj javni konkurs će se objaviti u dnevnom listu „Glas Srpske" i internet stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Univerzitet u Istočnom Sarajevu – Rektorat – Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo sa naznakom „Prijava na Javni konkurs za prijem radnika na radno mjesto „vozač-kurir" na Pravnom fakultetu Pale.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana