Za Drogu Kolinsku dobijena dobra cijena

Glas Srpske
Za Drogu Kolinsku dobijena dobra cijena

BEOGRAD - Prodaja "Droge Kolinske" hrvatskoj "Atlantik grupi" trebalo bi da bude završena u novembru, a za slovenačku kompaniju dobijena je dobra cijena, rekao je predsjednik uprave "Droge Kolinske" Slobodan Vučićević, prenijele su agencije.

On je kazao da je potpisom o prodaji započet proces prodaje koji će trajati četiri mjeseca i istakao da se do tada nište neće mijenjati u poslovanju kompanije.

Hrvatska "Atlantik grupa" za 382 miliona evra postala je novi vlasnik najveće slovenačke prehrambene kompanije "Droga Kolinska", u čijem vlasništvu se nalaze srpski brendovi "Soko Štark", "Grand prom" i "Palanački kiseljak".

- Četiri ključne reči označavaju ovu transakciju - dobra cena, dobar kupac. Cena je viša nego što smo očekivali, ali ostaje za žaljenje to što je prodaja morala da se obavi ove godine. Jer, da nije krize, cena bi bila mnogo veća - kazao je Vučićević.

Predsjednik Uprave "Droge Kolinske" ocijenio je da prodajom te kompanije nisu izgubile ni Slovenija, ni Srbija.

- Sve emocije treba odvojiti od biznisa. Za opšte dobro svih učesnika, najbolje je da pobedi biznis logika - dodao je Vučićević i naglasio da ova logika kaže da je "Droga Kolinska" došla do određenog nivoa razvoja, čiji je nastavak spriječen zbog ograničenih finansijskih kapaciteta vlasnika.

- Našao se drugi partner koji je finansijski u mogućnosti da sve to podnese i da zajedno sa postojećim brendovima i svojom platformom i strukturom, napravi novu kompaniju koja će imati ogroman potencijal - rekao je Vučićević.

Kupovina

Prodaja "Droge Kolinske" hrvatskoj "Atlantik grupi" je, kako je istakao, najveća kupovina u regionu do sada, ali nije posljednja.

- Sve manje će biti priče o tome da li je kompanija srpska, slovenačka ili hrvatska. Kompanije će biti sve manje nacionalne, a sve više internacionalne - rekao je Vučićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana