Unapređenje ekonomskih odnosa

Glas Srpske
Unapređenje ekonomskih odnosa

BEOGRAD - Ministri finansija RS i Srbije Aleksandar Džombić i Diana Dragutinović potpisali su u petak u Beogradu sporazum o saradnji u oblasti finansija koji će unaprijediti postojeću dobru saradnju, te pomoći uspostavljanju i održavanju specijalnih paralelnih odnosa Srpske i Srbije.

- Ovaj sporazum potpisan je sa željom da se unaprijedi ekonomski ambijent i standardizaciju zakonski propisi, te pojednostavi procedura kako bi privredni subjekti koji žele da nastupaju na tržištu Srbije i RS mogli lakše da ostvare svoje poslovne ambicije - rekao je Džombić, prenijela je Srna.

Na sastanku Zajedničkog monitoring komiteta BiH - Srbija, koji je u petak održan u Beogradu, prvi put je odobreno 17 zajedničkih projekata iz oblasti prekogranične saradnje dvije zemlje, koji će biti finansirani sa ukupno 1.178.000 evra.

Pomoćnik ministra finansija RS Radmila Mihić rekla je da je riječ o projektima za koje su aplicirale opštine, komunalna preduzeća i nevladine organizacije sa područja koja se "naslanjaju" na Srbiju.

Ona je navela da bi preliminarnu listu projekata za finansiranje trebalo da potvrdi i Delegacija Evropske komisije, koja je najveći finansijer u ovim projektima i ocijenila da bi završetak procesa ratifikacije mogao da se očekuje u sljedećih šest mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana