U Frankfurtu traže nove poslovne partnere

Marijana Miljić
U Frankfurtu traže nove poslovne partnere

BANjALUKA - Na Sajmu autodijelova “Automehanika 2010”, koji se od 14. do 19. septembra održava u Frankfurtu, nove poslove i partnere pokušaće da ostvari pet firmi iz Republike Srpske.

U Privrednoj komori RS, koja je uz projekat “Firma” organizator učešća domaćih preduzeća na ovom sajmu, kažu da je frankfurtska smotra proizvođača autodijelova izuzetna prilika domaćim firmama za proširenje svog poslovanja.

- Domaći proizvođači trebalo bi sutra da se sastanu sa potencijalnim partnerima iz Njemačke i dobiju šansu da sklope nove poslove - kazali su u Komori.

Direktor firme “Čajavec FSU” iz Banjaluke, koja se bavi proizvodnjom auto i elektroopreme, Savo Zelić, kazao je da se nada da će uz pomoć kontakata na frankfurtskom sajmu uspjeti da proširi tržište za svoje proizvode.

- Ovo je prvi put da putujemo na Sajam “Automehanika” i nadamo se da ćemo sklopiti nove poslove sa firmama iz Njemačke - kazao je Zelić i dodao da autoindustrija u Srpskoj još nije dovoljno razvijena, ali da bi uz pomoć saradnje sa inostranim firmama ova oblast industrije mogla da postane veoma konkurentna.

Generalni direktor preduzeća “Mreža netvork” iz Dervente Zoran Tošić kaže da se nada novim poslovnim ugovorima po povratku iz Njemačke.

- Osim saradnje sa nekim novim parterima, ovaj sajam je i prilika da se upoznamo sa novim trendovima u autoindustriji - rekao je Tošić i dodao da su firme iz RS spremne da ponude veoma kvalitetne proizvode koji ispunjavaju zahtjeve kvaliteta u autoindustriji.

Osim preduzeća “Čajavec FSU” i “Mreže netvork”, frankfurtski sajam posjetiće i firme “Kovnica” iz Bileće, “Fusol” iz Nevesinja i “Famos” iz Istočnog Sarajeva.

Izlagači

Najveći svjetski sajam za automobilske industrije “Automehanika 2010” ove godine okupiće više od 4.400 izlagača i proizvođača. “Automehanika” nudi širok spektar proizvoda iz oblasti autodijelova, radionica i IT proizvoda i usluga, te opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana