Tražimo svoju imovinu u Hrvatskoj

Glas Srpske
Tražimo svoju imovinu u Hrvatskoj

BEOGRAD - Generalni direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović potvrdio je da ta aviokompanija traži vraćanje svoje imovine Hrvatskoj, u vrijednosti od 60 miliona evra, prenijele su agencije.

Radovanović navodi da je kompletna imovinsko-pravna dokumentacija o imovini "Jat ervejza" u Hrvatskoj ranije predata nadležnim institucijama u Srbiji, ali da na tom planu za sada nije mnogo učinjeno.

- Zbog toga smo riješili da sami pokrenemo pitanje naše imovine, pa smo Državnom tužilaštvu u Zagrebu prošle godine, vrlo brzo poslije mog dolaska na čelo "Jat ervejza", podnijeli zahtjev za mirno rješavanje spora, kao i svu moguću dokumentaciju kojom potvrđujemo vlasništvo nad našom imovinom - objasnio je Radovanović.

On je podsjetio da "Jat ervejz" u Hrvatskoj posjeduje 8.560 metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora, među kojima su 67 stanova, hotel i pomoćni objekti za održavanje aviona.
- Ako se uzme u obzir činjenica da je od imovine "Jat ervejza", kao pravnog sljedbenika "Jugoslovenskog aerotransporta" koja je ostala u Hrvatskoj, najvećim dijelom formirana "Kroacija erlajnz" i da mi pravnim putem potražujemo od Republike Hrvatske da nam se ta imovina vrati, onda je jasno da i hrvatska aviokompanija učestvuje u tom sporu - tvrdi Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana