Stigla prijava protiv Forcanove

Glas Srpske
Stigla prijava protiv Forcanove

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu primilo je krivičnu prijavu koju je "Delta star" podnio protiv Milke Forcan, Smiljke Mileusnić-Adžić i Zvezdana Ćosića.

Iz tužilaštva je juče saopšteno da će svi navodi iz krivične prijave biti provjereni, poslije čega će javnost biti obaviještena o odluci povodom ovog postupka , javlja B92.

Predsjednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković podnio je krivičnu prijavu protiv sestara Mileusnić Milke i Smiljke tvrdeći da su zloupotrijebile službeni položaj, a povod su njihovi vlasnički odnosi u "Jugohemiji" i u "Delta Maksiju".

Forcanova je donedavno bila najbliža Miškovićeva saradnica i potpredsjednica "Delta holdinga".

Mišković, kako tvrde beogradski mediji, hoće da pred belgijski gigant "Delez" koji želi da kupi "Delta Maksi", izađe sa cijelim vlasničkim paketom, a sestre, Milka i Smiljka, navodno nisu voljne da prodaju svoj udio.

Mišković, navode mediji, u krivičnoj prijavi tvrdi da je Forcanova kao predsjednica Upravnog odbora "Jugohemije", gdje je njena sestra generalni direktor, nekretnine ove kuće prenijela u drugu kompaniju.

Prije privatizacije, podsjećaju mediji, na čelu "Jugohemije" bio je Jovan Mileusnić, otac Milke i Smiljke.

Mediji juče prenose da je Forcanova s puta poručila da "advokati rade svoj posao".

Tužilaštvo ima rok od 30 dana da odgovori na krivičnu prijavu.

Novinarka NIN-a Ruža Ćirković kazala je za B92  da vjeruje da Milka Forcan ima snažniju političku zaleđinu i da se u pozadini njihovog sukoba nalazi pokušaj političkog disciplinovanja Miškovića.

U pojedinim listovima pojavile su se izjave Forcanove, u kojima ocjenjuje da tužba Miroslava Miškovića predstavlja zastrašivanje nje i njene porodice i najavljuje kontratužbu.
Odluku o napuštanju "Delte" Milka Forcan je saopštila krajem maja na svojoj internet prezentaciji, a prošlog mjeseca Forcanova je u intervjuu za nedjeljnik NIN, na pitanje o odnosu sa Miškovićem, izjavila s njim "da postoje razmimoilaženja u sagledavanju situacije".

Krivičnu prijavu protiv Milke Forcan podnijela je jedna od firmi članica "Delta holdinga", a ne Miroslav Mišković, tvrde u toj kompaniji.

Povodom tekstova u pojedinim medijima, iz "Delte" je saopšteno da je kompanija "Delta Star", firma članica "Delta holdinga" i ujedno većinski vlasnik "Jugohemije", podnijela krivičnu prijavu po službenoj dužnosti, kako bi zaštitila ne samo svoja kompanijska prava i imovinu, već i interese malih akcionara, kao i države Srbije, koja posjeduje određene akcije "Jugohemije".

- Ovakav potez je obaveza svakog pravnog lica i iza njega ne postoje nikakvi drugi interesi - navedeno je u saopštenju "Delta holdinga".

Mišković u poljoprivredi

Prema nepotvrđenim informacijama koje su procurele u javnosti, poslije prodaje "Delta Maksija", Miroslav Mišković namjerava potpuno da izađe iz trgovine.
U javnosti se spekuliše o tome da bi sav dobijeni novac, ali i kapacitete koje trenutno posjeduje, Mišković mogao da preusmjeri ka investicionom fondu i daljem razvijanju poslova u poljoprivredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana