Šou Moj biznis startuje u oktobru

Marijana Miljić
Šou Moj biznis startuje u oktobru

BANjALUKA - Najveći projekat Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) u 18 godina njenog postojanja, rijaliti šou "Moj biznis", koji se bavi promocijom preduzetništva i razvojem malih i srednjih preduzeća, počinje sa emitovanjem početkom oktobra.

Rekao je ovo juče tokom prezentacije ovog projekta u multimedijalnoj sali RTRS-a generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović. On je naglasio da je do sada, u realizaciju ovog obrazovnog rijaliti šoa uloženo oko 200.000 maraka.

- U stvaranju projekta "Moj biznis" učestvovala je najbolja ekipa urednika, novinara, kamermana, montažera i režisera RTRS-a, a cijeli projekat koštaće oko 250.000 maraka - rekao je Davidović i dodao da je projekat "Moj biznis" početak obrazovnog programa ove televizije, koji će dugo trajati.

Autor serijala i predstavnik firme "Medija net" iz Beograda Bane Antović kazao je da je "Moj biznis" obrazovni šou koji promoviše preduzetništvo i pozitivne primjere preduzetnika, kao i da ukazuje na probleme sa kojima se oni susreću u poslovanju.

- Emisije su namijenjene najbrojnijoj publici, odnosno porodici u cjelini, koja najčešće i stoji iza svakog preduzetničkog projekta - kazao je Antović.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Slobodan Marković kazao je da je Agencija pomogla kreativnoj ekipi serijala.

- Od "Mog biznisa" puno očekujemo, a prije svega da se tema o samozapošljavanju postavi na prvo mjesto svakodnevne diskusije na javnim mjestima. RTRS je ovim projektom uradila ogroman posao sa pozicije javnog servisa, kada je u pitanju edukacija i razvoj preduzetništva - kazao je Marković.

Milena Lepir iz Privredne komore Republike Srpske kazala je da ovaj projekat ima za cilj da ohrabri sve koji razmišljaju o samostalnom biznisu, da ga i pokrenu.

Urednik serijala "Moj biznis" Natalija Trivić rekla je da se na audicije za ovaj obrazovni šou, koje su održane u deset gradova Srpske, prijavilo 118 parova.

- Najviše prijavljenih timova bilo je u Banjaluci njih 35, a najmanje u Bijeljini, samo tri para - kazala je Trivićeva i dodala da je prosjek godina prijavljenih timova bio oko 35.

Ona je naglasila da na kraju izabrano 12 takmičarskih timova iz osam gradova Srpske.

Direktor Preduzetničkog centra Univerziteta u Banjaluci Mario Milanović rekao je da za RS u ovom trenutku nema ništa važnije nego stimulisati preduzetništvo.

Projekat "Moj biznis" podržali su Privredna komora RS, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS i Preduzetnički centar Univerziteta u Banjaluci.

Sponzor projekta je "Dunav osiguranje".

Nagrade

Tim koji pobijedi u projektu "Moj biznis" osvojiće robne i novčane nagrade, ali i kreditne olakšice za razvoj preduzeća.

Natalija Trivić kazala je da će i ostali učesnici dobiti nagrade, a i Privredna komora RS i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća obezbijedili su nagrade i olakšice prilikom pokretanja biznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana