Raspisan konkurs za izgradnju HE na Drini

M. Mi.
Raspisan konkurs za izgradnju HE na Drini

BANjALUKA - Konkurs za gradnju u Projektu hidroenergetski sistem "Gornja Drina" raspisan je juče i biće otvoren do 22. septembra, rekao je pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Ljubo Glamočić.

- Neki od uslova koje treba da ispuni strateški partner u pretkvalifikacionom postupku je da se u posljednjih pet godina profesionalno bavio jednom ili više energetskih djelatnosti, te da ima konsolidovan ukupan osnovni kapital najmanje tri milijarde evra, kao i da je prihod u posljednje tri godine iz elektroprivredne djelatnosti minimalno pet milijardi godišnje - kazao je Glamočić.

On je naglasio da zainteresovane kompanije treba da dostave i bankarsku garanciju u iznosu od jednog miliona evra čime će dokazati ozbiljnost namjera za dobijanje statusa strateškog partnera.

Glamočić je dodao da će odluka o izboru strateškog partnera u Projektu HES "Gornja Drina" i prijedlog ugovora o strateškom partnerstvu poslije kompletne procedure biti dostavljeni na saglasnost Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana