Puštena u rad fabrika za prečišćavanje otpadnih voda “SHP CELEKS”

Srna
Puštena u rad fabrika za prečišćavanje otpadnih voda “SHP CELEKS”

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vlasnik firme “SHP Celeks” Milan Filo svečano su danas u Banjaluci pustili u rad fabriku za prečišćavanje otpadnih voda “SHP Celeks”.

Prethodno je Dodik sa Filom obišao proizvodne pogone ove firme i razgovarao sa radnicima.

Predsjedniku Srpske predstavljeni su proizvodni kapaciteti ove firme, mogućnosti proširenja proizvodnje i aktivnosti preduzete na sanaciji posljedica ranijeg požara.

Slovačka “SHP grupa” u Republici Srpskoj posluje od 2002. godine, kada je, u procesu transformacije državnog kapitala, privatizovala nekadašnji banjalučki “Celeks”.

Ova grupa je jedan od najvećih proizvođača higijenske konfekcije u BiH i šire.

Milorad Dodik rekao je da “SHP grupa”, u okviru koje posluje banjalučki “SHP Celeks”, planira da u narednih godinu dana realizuje investiciju vrijednu oko 150 miliona evra, što će biti jedna od najvećih investicija u realni sektor na ovim prostorima.

-Mi ćemo dati podršku u svemu što budu poslovni planovi ove kompanije - rekao je Dodik.

Naglasio je da ova kompanija u kontinuitetu zapošljava znatan broj radnika.

-Uvijek ćemo dati podršku ovakvim investitorima koji imaju jasnu socijalnu i ekološku odgovornost, te su spremni da inoviraju i idu naprijed. Ponosan sam na prijateljstvo koje smo izgradili i koje traje 24 godine koliko ova firma posluje - naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da ga raduje što su poslovni planovi ove kompanije izgradnja energetskog bloka kako bi kompanija nesmetano poslovala, što će institucije Srpske podržati.

On je ukazao na to da je ovaj prečistač nešto što je prvi put urađeno u Srpskoj.

-Neko sa ovakvom vrstom proizvodnje obezbjeđuje potpuno prečišćavanje otpadnih voda tako da se ništa što bi imalo elemente zagađenja ne pušta u prirodu. To nije mala investicija - rekao je Dodik.

On je konstatovao da je privatizacija nekadašnjeg banjalučkog “Celeksa” bila uspješna, o čemu govori činjenica da je ta firma već 24 godine nesmetano radila.

Vlasnik preduzeća "SHP Celeks" Milan Filo rekao je da su u izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Banjaluci uložena dva miliona evra.

Istakao je da bi "SHP grupa" trebalo u narednoj godini u etapu izgradnje dvije nove fabrike u Banjaluci uložiti minimalno 150 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana