Proširenje saradnje Boksita i Birača

G. P.
Proširenje saradnje Boksita i Birača

MILIĆI - Kompanija "Boksit" iz Milića i Fabrika glinice "Birač" iz Zvornika će osim ugovora o kupoprodaji rude boksita, koji realizuju duži niz godina, proširiti saradnju i u drugim oblastima radi učvršćivanja poslovnih veza i uspješnijeg nastupa prema vanjskim partnerima.

Predstavnici ove dvije firme nedavno su potpisali ugovor kojim je "Boksit" preuzeo obavezu prevoza mazuta iz Rafinerije Brod do fabrike u Zvorniku - navedeno je u saopštenju kompanije "Boksit".

Dva partnera, takođe, pripremaju i ugovor o prevozu 150.000 tona rude boksita iz rudnika u Srebrenici, koji pripada istom konzorcijumu kao i fabrika "Birač", te ugovor kojim je planirano da "Boksit" u potpunosti snabdijeva fabriku glinice visoko kvalitetnim kvarcnim pijeskom, koji se koristi za proizvodnju vodenog stakla, a koji je do sada uvozila. Potpisivanjem ugovora, čija je ukupna vrijednost oko pet miliona KM, "Boksitu" će biti omogućeno da intenzivnije razvija i upošljava svoje transportne kapacitete, a "Biraču" omogućene godišnje uštede od oko 500.000 KM, istaknuto je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana