Prihod veći za 82 odsto

Glas Srpske
Prihod veći za 82 odsto

MILIĆI - Kompanija "Boksit" iz Milića u prvom polugodištu ove godine ostvarila je za 82 odsto veći prihod nego u istom periodu lani.

Iz kompanije je saopšteno da je ostvarena dobit u istom periodu veća 2,5 puta, a isto toliko povećane su i investicije.

- Prosječna neto plata iznosila je 922 marke i veća je za 40 odsto nego u istom periodu prošle godine. Vjerujemo da će ova poslovna godina biti jedna od najuspješnijih u višedecenijskom poslovanju kompanije i da je "Boksit" veoma dobro pozicioniran na tržištu - navodi se u saopštenju, prenijela je Srna.

U kompaniji su ove godine pokrenute i značajne investicione aktivnosti, koje su, osim ulaganja u opremu i transportna sredstva, usmjerene i u rekonstrukciju i opremanje dva značajna proizvodna pogona.

- Riječ je o Sektoru drvoprerade, koju "Boksit" pokreće na lokaciji preduzeća "6. avgust", i pogonu separacije kvarcnog pijeska, koji će se proizvoditi za potrebe Fabrike glinice "Birač" i livarske industrije - dodali su iz "Boksita".

Ističu da se programi realizuju vlastitim sredstvima i sredstvima Investiciono-razvojne banke RS, a posao u njima do kraja godine dobiće 80 mladih i stručno osposobljenih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana