Poziv za dodjelu subvencija tekstilcima

M.Č.
Poziv za dodjelu subvencija tekstilcima

BANjALUKA - Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS raspisalo je juče Javni poziv za dodjelu sredstava po osnovu subvencionisanja preduzeća iz oblasti tekstila, kože i obuće.

Javni poziv je otvoren do 9. februara 2011. godine, a rok za podnošenje zahtjeva za subvencije je 40 dana od dana isteka mjeseca za koji se podnosi zahtjev.

- Pravo na subvenciju od 50 maraka po radniku za svaki mjesec počev od 1. jula do 31. decembra ove godine imaju preduzeća iz oblasti tekstila, kože i obuće, koja izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa - navodi se u Javnom pozivu.

Da bi mogli da podnesu zahtjev za dodjelu subvencija, preduzeća moraju da imaju sjedište u Republici Srpskoj i da im je osnovna djelatnost proizvodnja.

- Preduzeća moraju da zapošljavaju i najmanje pet radnika, da imaju izmirene obaveze po osnovu plata i ostalih obaveza za mjesec na koji se odnosi subvencija, kao i za prethodne mjesece za koje nisu primili subvenciju u 2010. godini. Osim toga preduzeća moraju da imaju potpisane ugovore sa inostranim partnerima ili sa njihovim zastupnicima za mjesece subvencije ili da imaju obezbijeđeno tržište za plasman vlastitih proizvoda - navodi se u Javnom pozivu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana