Potrebno riješiti probleme sa susjedima

R. M.
Potrebno riješiti probleme sa susjedima

TREBINjE - Probleme između elektroprivreda Republike Srpske i Hrvatske treba riješiti u bliskoj budućnosti jer su dobri odnosi "Elektroprivrede RS", kao jedne od najznačajnijih kompanija u Srpskoj i šire, sa susjedima veoma važni za ukupno funkcionisanje BiH.

Rekao je to u petak član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović poslije sastanka sa menadžmentom ERS.

- Probleme između elektroprivreda RS i Hrvatske treba riješiti da bismo kao dobri susjedi završili to pitanje na obostrano zadovoljstvo i u funkciji prosperiteta oba elektroenergetska sistema - rekao je Radmanović.

On je napomenuo da ostvareni rezultati u posljednje tri godine govore da je ovaj elektroenergetski sistem ne samo trenutno važan faktor u razvoju RS već će tako biti i u budućnosti.
Radmanović je zahvalio menadžmentu koje je ERS iz gubitaka dovelo ne samo do pozitivnog poslovanja već do jedne respektabilne kompanije.

Direktor "Elektroprivrede RS" Branislava Milekić istakla je da je ovaj sistem u prvih šest mjeseci ove godine prebacio plan proizvodnje za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ona je podsjetila da su rezultati koje je ERS ostvarila posljednjih godina veoma značajni ako se ima u vidu da je ovaj energetski sistem u 2001. godini imao gubitak od 134 miliona KM, 2002. godine od 116 miliona, a 2007. godine ostvareni gubitak iznosio je 20 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana