Parlament FBiH mora da usvoji rebalans budžeta

Glas Srpske
Parlament FBiH mora da usvoji rebalans budžeta

SARAJEVO - Parlament Federacije BiH (FBiH) mora da usvoji rebalans budžeta sa svim strukturalnim odrednicama koje su date da bi bio nastavljen aranžman BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), rekao je ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda, prenose agencije.

Bevanda je, poslije razgovora sa delegacijom MMF-a, rekao da je izvršen pregled nacrta rebalansiranog budžeta, te da je misija ove međunarodne institucije njime zadovoljna.

Prema njegovim riječima, rebalansom budžeta biće umanjeni transferi nižim nivoima vlasti, povećane dotacije Federalnom zavodu PIO/MIO, a obezbijediće se i dodatna sredstva za demobilisane borce.

- Delegacija MMF-a konstatovala je da većina kantona nije uradila ništa po pitanju rebalansa svojih budžeta - rekao je Bevanda i naglasio da delegacija MMF-a nije zadovoljna statusom Federalnog zavoda PIO/MIO.

- Izvršeno je samo 997 predmeta revizije, od toga niko nije izveden iz prava, što znači da je učinak revizije nula - rekao je Bevanda i dodao da se mora znati hoće li se ići u reviziju beneficiranih penzija, što je jedan od uslova iz pisma namjere.

On je naglasio da će poslije sjednice Fiskalnog savjeta BiH u ponedjeljak biti poznato da li će Misija poslati prijedlog bordu direktora MMF-a i da li će biti na njihovoj sjednici zakazanoj za 27. septembar ili će doći do raskida aranžmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana