Od iduće sedmice jeftinije gorivo

Glas Srpske
Od iduće sedmice jeftinije gorivo

BANjALUKA - Ako se nastavi trend pada cijena sirove nafte od utorka, 31. avgusta na pumpama u Srpskoj moguće je pojeftinjenje goriva, rekao je predsjednik Udruženja uvoznika i distributera nafte i naftnih derivata RS Vukašin Vojnović.

On je istakao dodao da su neke pumpe već snizile cijenu benzina, jer nisu snižavale cijene prilikom posljednje korekcije cijena u RS.

- Postoji mogućnost da cijene goriva budu i niže od 1,90 maraka po litru - kazao je Vojnović.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Vojin Mitrović rekao je da je trenutna cijena naftnih derivata u blagom padu u odnosu na prošlu nedjelju, zbog čega  su i cijene u Rafineriji Brod pale u prosjeku za dva feninga.

- Ako se ovaj pad cijena u Rafineriji Brod zadrži na benzinskim pumpama bi taj pad mogao iznositi oko pet feninga u prosjeku - rekao je Mitrović i dodao da je Udruženje dalo preporuku da se ne ide sa poskupljenjima.

Mitrović je dodao da su cijene naftnih derivata u FBiH u prosjeku veće za 15 feninga nego u Srpskoj.

Udruženje distributera naftnih derivata FBiH saopštilo je da su smanjene rafinerijske cijene naftnih derivata i da se u sljedećoj sedmici očekuje smanjenje cijena dizela i benzina od dva do 4,5 feninga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana