Obezbijeđen posao za 50 radnika

Dragana Keleč
Obezbijeđen posao za 50 radnika

BANjALUKA - Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji, koji su u petak u Banjaluci potpisali predstavnici preduzeća "Tehnički remont" iz Bratunca i kompanije "PV Arms" iz Sijetla biće omogućeno zapošljavanje 50 radnika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da on podrazumijeva osnovu za buduću saradnju i šansu za trajno zadržavanje kompanije iz Sijetla na ovim prostorima.

- Razgovori sa firmom  " PV Arms", koja se bavi reparacijom starog naoružanja i koja robu plasira na tržišta širom svijeta, traju već duže vrijeme. Ugovor sa ovom firmom omogućava u ovom trenutku zapošljavanje oko 50 ljudi, a cilj nam je da bratunačka fabrika zaposli 100 novih radnika - istakao je Dodik.

On je dodao da Vlada RS želi da američki partner uđe u vlasničke odnose bratunačkog preduzeća.

- "Tehnički remont" iz Bratunca već dugi niz godina bori se sa problemima, zbog čega je ovaj ugovor značajan poslovni potez koji će omogućiti trajnu stabilizaciju firme - naglasio je Dodik.

Generalni direktor beogradske firme GIM, koja je regionalni predstavnik kompanije " PV Arms", Goran Todorović, rekao je da se nada da će poslije ugovora dvije firme uslijediti nova zapošljavanja radnika, iskorišćavanje kapaciteta bratunačkog preduzeća i realizacija novih poslova iz trećih zemalja.

- Već smo počeli da radimo na tehničkom remontu uz podršku Vlade RS. Nadamo se da će vrlo brzo uslijediti zapošljavanje većeg broja ljudi i dovođenje novih poslova u Bratunac - istakao je Todorović.

Vršilac dužnosti direktora "Tehničkog remonta" Vinko Vidović rekao je da je uz pomoć Vlade RS omogućena saradnja i sklapanje sporazuma sa američkom kompanijom.

- Saradnja firme "PV Arms" sa našim preduzećem pomoći će nam da konačno "stanemo na noge", te da postanemo firma koja će u čitavoj regiji biti uzor što se tiče namjenske industrije - kazao je Vidović.

Izvoz

Protokolom koji je potpisan između "Tehničkog remonta" i "PV Armsa" predstavlja osnovu buduće saradnje koja će se realizovati putem posebnog preduzeća i posebnih komercijalnih ugovora. Kompanije očekuju povećanje izvoza viškova naoružanja i ostvarivanje novih projekata iz domena uvoza i izvoza naoružanja i vojne opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana