Nema odgađanja isplate četvrte tranše

Glas Srpske
Nema odgađanja isplate četvrte tranše

SARAJEVO - Kancelarija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH odbacila je spekulacije pojedinih medija koji su objavili da je ova finansijska institucija odgodila BiH isplatu četvrte tranše od oko 38 miliona evra.

U Kancelariji MMF-a u Sarajevu Srni je rečeno da se delegacija ove svjetske finansijske institucije nalazi u posjeti BiH, u okviru drugog pregleda, kojim se ustanovljava da li su ispunjeni uslovi iz stend-baj aranžmana.

- Nakon što bude završena posjeta, biće zakazana sjednica na kojoj će Upravni odbor direktora MMF-a odlučiti o isplati četvrte tranše - saopšteno je iz Kancelarije MMF-a.

Pojedini mediji objavili su da je MMF odgodio isplatu četvrte tranše kredita od oko 38 miliona evra BiH.

Predstavnici MMF-a trebalo bi da se danas sastanu sa pomoćnicima federalnog ministra finansija, a sutra sa federalnim ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom, te da razgovaraju o izvršenju budžeta, analizi fiskalnog uticaja novih zakona o platama, kao i rebalansu kantonalnih i federalnog budžeta, prenijeli su federalni mediji.

Ministar finansija Republike Srpske Aleksandar Džombić naglasio je da u slučaju raskida ugovora sa MMF-om Srpska ima alternativne izvore finansiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana