Milka Forcan tužila Miroslava Miškovića

Glas Srpske
Milka Forcan tužila Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Bivša potpredsjednica "Delta holdinga" Milka Forcan tužila je vlasnika kompanije Miroslava Miškovića i odbacila optužbe da je otuđila imovinu "Jugohemije", javile su agencije.

Forcan je saopštila da su sve pravne radnje oko osnivanja kompanije "Jugohemija menadžment" sprovedene u skladu sa zakonom, te da su "sve informacije koje se plasiraju u vezi s ovom temom pokušaj diskreditovanja mene i moje sestre, direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić-Adžić u javnosti".

Advokat Milke Forcan Aleksandar Lojpur rekao je da predsjednica Upravnog odbora "Jugohemije" Milka Forcan nije otuđila imovinu te kompanije, tako da nema šta ni da vrati.

- Ne razumem šta traže da se vrati. Milka Forcan i njena sestra Smiljka Mileusnić-Adžić nisu otuđile nikakvu imovinu i nemaju šta da vrate - kazao je Lojpur.

On je potvrdio da je Forcanova podnijela krivičnu prijavu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovih saradnika zbog lažnog prijavljivanja i zloupotrebe službenog položaj u namjeri da navedu "Jugohemiju" da odustane od naplate 600 miliona dinara duga "Delta stara".

Advokat porodice Forcan Aleksandar Lojpur kaže da će oni tražiti da se zabrani prodaja "Delta maksija".

- Kiparski sud donio je privremenu meru na osnovu tužbe Branka Forcana, jer je Mišković na njega preneo devet odsto udela u "Delta maksiju", ali ga nikad nije upisao u registar akcionara - rekao je Lojpur.

Iz "Delte" je ranije saopšteno da je ova kompanija spremna da povuče sve tužbe za zaštitu imovine "Jugohemije" ako  predsjednica UO i direktorka Milka Forcan i Smiljka Mileusnić-Adžić vrate tu imovinu.

Potpredsjednik "Delta holdinga" Dragan Filipović pozvao je sestre Forcan i Mileusnić-Adžić da bez odlaganja ponište "nelegalne postupke kojima su otuđile imovinu "Jugohemije", koja je dio "Delte".

"Delta ril estejt"

B92 prenosi da je pod znakom pitanja Miškovićevo raspolaganje firmom "Delta ril estejt", jedne od najvećih firmi u okviru "Delta holdinga". B92 javlja da Miroslav Mišković ima sve veće probleme u kontroli svojih kompanija, pošto je Okružni sud u Nikoziji izrekao privremenu mjeru društvu "Hemslejd trejding limitid" da raspolaže preduzećem "Delta maksi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana