I u Sloveniji istraga o Hipo banci

Glas Srpske
I u Sloveniji istraga o Hipo banci

LjUBLjANA - I u Sloveniji je u toku policijska istraga oko poslovanja slovenačkih podružnica austrijske Hipo banke. To tvrdi slovenački poslovni dnevnik "Finance" a prenose agencije.

Ljubljanska policija potvrdila je za pomenuti list da je od jula u toku istražni postupak u vezi sa slučajem Hipo banke, odbivši da da više detalja.

 - O nalazima će biti obaviješteno državno Tužilaštvo, ali zbog daljeg postupanja ne možemo dati više informacija - naveli su u ljubljanskoj policijskoj upravi, ne želeći da odgovore je li zahtjev za istragu pokrenut iz Austrije, te ko je u krugu ispitanih, odnosno osumnjičenih.

Više informacija nije bilo moguće dobiti niti od austrijskih organa, dok slovenačka Centralna banka takođe nije željela da otkrije da li je od nje zatraženo davanje podataka o poslovanju Hipo banke u Sloveniji.

Grupacija Hipo u Sloveniji počela je da posluje 1994. godine na području lizinga i danas po tvrdnjama medija kontroliše trećinu lizing tržišta u zemlji s bilansom od 2,3 milijarde evra.

- Za bankarske poslove registrovala se 1999. godine kao posebna banka. Sada je deveta po veličini banka koja posluje u Sloveniji, sa oko pet odsto tržišnog udjela, 49.000 klijenata bilansom od 2,33 milijarde evra - navodi list "Finance".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana