Hrvatski Borovo ne može da proda Boreli

Glas Srpske
Hrvatski Borovo ne može da proda Boreli

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju Srbije osporila je namjeru hrvatske kompanije "Borovo" da proda imovinu društvenog preduzeća "Boreli" iz Sombora.

U saopštenju Agencije navodi se da bi prodaja "Borelija" bila u suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji, kao i Uredbom o zaštiti imovine dijelova preduzeća čije je sjedište na teritoriji bivših republika SFRJ, prenijele su agencije.

Tom uredbom je do 30. juna 2010. godine dat rok preduzećima iz bivših jugoslovenskih republika da podnesu zahtjev za sporazumno utvrđivanje međusobnog udjela u kapitalu preduzeća koja se ne nalaze u Srbiji. U slučaju da bude postignut sporazum, Vlada Srbije na njega daje saglasnost, ali samo ako postoji reciprocitet u primjeni Sporazuma o sukcesiji.

Ako se ne postigne sporazum o utvrđivanju udjela kapitala u preduzećima čiji su osnivači na teritoriji viših republika SFRJ, kao u slučaju "Borelija", strukturu vlasničkog kapitala utvrđuje Agencija za privatizaciju na osnovu vrijednosti unijete imovine i procjene sadašnje vrijednosti kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana