Evo kolika je kazna za nezakonitu prodaju rakije

Indeks.hr
Evo kolika je kazna za nezakonitu prodaju rakije

RIJEKA - ​Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili su nezakonitu prodaju 215 litara žestokog alkoholnog pića, objavila je Carinska uprava.

Juče su provodili pojačane mjere nadzora te su na auto-putu A6 zaustavili putničko vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Pregledom vozila, carinici su pronašli 43 plastične boce, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva finansija Republike Hrvatske, pojedinačne zapremine pet litara jakog alkoholnog pića rakije šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara.

– Počinilac koji je zatečen u posjedovanju i prijevozu rakije šljivovice bez nadzornih markica Ministarstva finansija RH, navedenom radnjom počinio je prekršaj jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje skladno odredbama ovog Zakona nije obračunata i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4.500 evra – navode iz Carinske uprave.

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a nadležnom Područnoj carinskoj kancelariji biće podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu poreza na jaka alkoholna pića u iznosu od 684.85 evra, stoji u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana