“Delta” traži da Forcan vrati imovinu

Glas Srpske
“Delta” traži da Forcan vrati imovinu

BEOGRAD - Kompanija “Delta holding” pozvala je Milku Forcan da vrati imovinu “Jugohemije”, a za uzvrat će biti povučena tužba protiv nje. S druge strane, Forcanova je blokirala prodaju “Delta Maksija”, javlja B 92.

Potpredsjednik “Delta holdinga” Dragan Filipović pozvao je juče Milku Forcan i njenu sestru Smiljku Mileusnić-Adžić da bez odlaganja ponište “nelegalne postupke kojima su otuđile imovinu Jugohemije”, koja je dio “Delte”.

Iz “Delte” navode da bivša potpredsjednica te kompanije Milka Forcan pokušava da onemogući uvid u poslovanje kompanije “Delta star”, koja je većinski vlasnik “Jugohemije”.
Pravni zastupnik “Delta holdinga” Nenad Popović kazao da je slučaj u vezi s otuđenjem imovine “Jugohemije” započeo kada je “Delta holding” tražio uvid u poslovanje “Jugohemije” i “Delta stara”, kojima je upravljala Milka Forcan.

“Delta star” je, prema podacima Centralnog registra hartija od vrijednosti Srbije, vlasnik 77 odsto kapitala “Jugohemije”.

U kompaniji “Delta star” udio od 60 odsto ima kiparski “Hemslejd”, a 40 odsto ima “Form komjunikejšens”, firma registrovana u Delaveru, za koju se vjeruje da pripada Milki Forcan.

Popović kaže da je “Jugohemija” u stvari dužnik “Delta stara” jer je uzimala kredite za koje je sredstva za obezbjeđenje dao “Hemslejd”, “Delta star” i “Delta maksi”.

- “Jugohemija” je na novu firmu, kao osnivački kapital od 25 odsto, unijela dvije zgrade u Resavskoj ulici u Beogradu, koje je procijenila na oko četiri miliona evra iako bi po cijeni od 2.000 evra za kvadrat realna vrijednost bila 11 miliona evra - kazao je Popović i dodao da je tako skoro cijela imovina “Jugohemije” prenijeta na novo preduzeće, te da je sve to počelo da se dešava u trenutku kada je donijeta odluka da se sagleda poslovanje “Jugohemije”.

Mediji prenose da je porodica Forcan je tražila od Agencije za privredne registre zabranu prodaje “Delta maksija”, a razlog zabrane je spor zbog vlasničkog udjela u “Delta maksiju”.

“Delta” nije na prodaju

Potpredsjednik “Delta holdinga” rekao je da ova kompanija nije na prodaju već se samo traži strateški partner za maloprodajnu kompaniju “Delta maksi“, koji bi preuzeo do 50 odsto njenih akcija. On je rekao da je proces pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima u toku i istakao da novinske spekulacije ne utiču na prodaju kompanije “Delta maksi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana