Crnogorski pasoš za 500.000 evra

Glas Srpske
Crnogorski pasoš za 500.000 evra

PODGORICA - Crnogorska Vlada pokrenula je program "ekonomsko državljanstvo", kojim će davati državljanstvo onima koji investiraju minimalno 500.000 evra u zemlju, prenijele su agencije.

Iz Vlade su naveli da je jedan od uslova za sticanje crnogorskog državljanstva investicija od minimalno pola miliona evra,  od čega će dio sredstava biti direktno uplaćen u državni budžet.

- Cilj programa jeste da se najuspješniji svjetski biznismeni podstaknu da sjedišta njihovih kompanija premjeste u Crnu Goru, uvedu nove tehnologije, inovacije i stvore nove mogućnosti zapošljavanja - stoji u saopštenju Vlade.

Dodaju da ovaj program primjenjuju i Austrija, Kanada i SAD, te da će aplikanti biti provjeravani po najstrožim međunarodnim standardima.

Jedan od poznatijih stranaca koji je dobio crnogorski pasoš je bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra. On je potvrdio da namjerava da svoj novac investira u hotele na crnogorskom primorju.
Mediji su objavili da su za crnogorski pasoš zainteresovani i bivši vlasnik tima formule 1 Edi Džordan, kao i vlasnik fudbalskog kluba "Čelzi" Roman Abramovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana