Postavka Miloša Šobajića na Kastelu: Progon i tjeskoba odvojenosti od raja

M. M
Postavka Miloša Šobajića na Kastelu: Progon i tjeskoba odvojenosti od raja

Banjaluka - Izložba slika i instalacija “Progon” Miloša Šobajića biće otvorena u kamenoj kući na tvrđavi Kastel u subotu u 19 časova.

- Nakon veoma uspješne i posjećene izložbe Vladislava Šćepanovića, Banski dvor sa ponosom najavljuje otvaranje još jedne reprezentativne izložbe i izuzetna nam je čast što smo u mogućnosti da ugostimo Miloša Šobajića, istaknutog likovnog umjetnika svjetskog renomea. Sa ovom izložbom Banski dvor nastavlja praksu organizovanja visokokvalitetnih (muzičkih, likovnih i književnih) programa u vlastitoj produkciji i na najljepši mogući način programski zaokružuje jednu od najbogatijih sezona u istoriji ustanove - rekao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Ova Šobajićeva postavka obuhvata radove s motivima progona, od Adama i Eve, do modernih vremena.

- Miloš Šobajić je jedan od rijetkih umjetnika čije slike prikazuj tjeskobu odvojenosti od raja. Njegovi radovi ujedno nagovještavaju apokalipsu, konačno spadanje tamnog vela obmane, a samim tim i kraj jednog obmanjujućeg neoliberalnog, globalističkog perioda - navela je Maja T. Iskjerdo u katalogu izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana