Održan koncert horova u Brčkom

Srna
Održan koncert horova u Brčkom

Brčko - U brčanskom Domu kulture večeras je održan koncert horova Srpskog i prosvjetnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" i "Sveti Stefan Dečanski" iz Brčkog i "Srbadija" iz Bijeljine.

Koncertom, koji je organizovala SPKD "Prosvjeta" Brčko, svečano je najavljen 1. Međunarodni horski festival "FonFest", koji će od sljedeće godine biti organizovan u Brčkom.


Portparol "FonFesta" i član hora SPKD "Prosvjeta" Brčko Jelena Lugonja očekuje da će i festival biti uspješan ako je suditi prema reakcijama publike na večerašnji koncert.

"Velika mi je čast što je hor SPKD žProsvjetaž večeras imao priliku da organizuje prvi koncert od kada smo osnovani prije godinu dana, to je ujedno i naš rođendanski koncert i želim da zahvalim građanima Brčkog i onima koji su došli iz susjednih mjesta da nas podrže", rekla je Lugonja.

Dirigent hora "Srbadija" Desanka Trakilović čestitala je organizatorima na večerašnjem koncertu i dodala da se nada da će i festival sljedeće godine biti veoma posjećen i uspješan.

"Želim Brčacima veliki uspjeh, a našoj žProsvjetiž da se razvija, da se što više mladih ljudi učlanjuje, da se što više prosvjetnih radnika učlanjuje u jedno takvo udruženje koje zaista zavređuje pažnju i koje se bavi mladim ljudima", rekla je ona.

Večerašnji koncert završen je pjesmom "Ovo je Srbija" u združenoj izvedi svih horova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana