DNK trag vodi do Čolića

Nevena Bunić
DNK trag vodi do Čolića

Banjaluka - Na teleskopskoj palici, kao i dijelu druge palice kojima je pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević (37) pronađeno je više bioloških tragova, a između ostalih, i trag optuženog Marka Čolića (32) iz Banjaluke.

Ovo je potvrdio vještak sudske medicine Zoran Obradović na početku suđenja Čoliću, optuženom da je, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, pokušao da ubije Kovačevića.

- Na dršci jedne palice je bilo više tragova, a između ostalih, i tragovi Kovačevića i Čolića - rekao je Obradović.

Čolića terete da je sa Dukićem 26. avgusta prošle godine, oko 20.40 časova, u banjalučkom naselju Obilićevo teleskopskim palicama brutalno pretukao Kovačevića.

Novinar BN televizije juče je detaljno opisao napad, koji se desio pri povratku iz redakcije u kojoj je pola časa prije pravio prilog o okupljanju grupe “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine.

- Parkirao sam automobil u blizini jednosmjerne ulice, jer na parkingu u blizini moje zgrade obično nema mjesta. Na parkingu sam vidio dvojicu krupnijih, nabildanih muškaraca. Obojica su imali kapuljače, ali nisam puno obraćao pažnju na to. Kada sam se približio ulazu u zgradu, čuo sam trčeće korake, a potom i zvuk otvaranja palice. Tada sam shvatio da nešto nije u redu - kazao je Kovačević.

Dodao je da su napadači prišli sa lijeve strane, a da drugome koji mu je prišao s leđa nije vidio lice.

- Odjednom mi je sa lijeve strane prišao jedan od njih i snažno me udario palicom, a potom i drugi s leđa. Udarali su me po glavi, branio sam se, ali sam u jednom momentu pao na zemlju. Tada su mi zadali još nekoliko udaraca po rukama i stomaku. Počeo sam da dozivam pomoć, nakon čega su oni pobjegli u automobilu - kazao je Kovačević.

Kovačević je ispričao da su mu u pomoć prve pritekle komšinice koje je zatekao na ulazu u zgradu, nakon čega su došle ekipe policije i hitne pomoći.

Na suđenju je svjedočio i vještak Milan Srdić koji je govorio o povredama koje je nakon premlaćivanja imao Kovačević.

- On je imao kontuziju mozga, što je teška povreda. Imao je lakše povrede sa lijeve strane glave, lijevog ramena, desne natkoljenice i lijeve potkoljenice u vidu oguljotina. Najvjerovatnije je primio četiri snažna udarca po glavi i tri po tijelu - kazao je Srdić.

Čolićev advokat Gordan Jovišević imao je primjedbi na datum naznačen na izjavi koju je Kovačević poslije napada dao policiji.

- Sumnjamo u vjerodostojnost tog zapisnika iz policije koji je odbrani bio dostupan tek u vrijeme podizanja optužnice. Sumnjamo da je naknadno napravljen - rekao je Jovišević i najavio mogućnost da će Kovačevića pozvati i kao svjedoka odbrane kako bi mogao direktno da ga ispita o svim detaljima koji zanimaju odbranu.

Čolić se sudu obratio molbom da ga pusti iz pritvora, a o toj molbi nije odlučivano. Nastavak suđenja zakazan je za 18. mart.

Smijeh

Tokom Kovačevićevog svjedočenja optuženi Čolić se smješkao, zbog čega ga je upozorio predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić.

- Ja sam uvijek nasmijan i raspoložen, normalan sam momak. Ali, dobro, neću ga više ni pogledati - odgovorio je Čolić i do kraja svjedočenja zaista nije ni pogledao Kovačevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana