Трагична судбина Марије из Жикине династије: Ево зашто више од 30 година није долазила у Србију

Г.С.
Трагична судбина Марије из Жикине династије: Ево зашто више од 30 година није долазила у Србију

Легендарна Риалда Кадрић Шебек, која се прославила улогом Марије у култном серијалу "Жикина династија", изненада нас је напустила 25. јануара 2021. године.

Риалда је преминула изненада у 57. години, у Атини, а како су тада пренијели медији, умрла је на улици од срчаног удара.

Како су тада писале "Новости", Риалда Кадрић је, као и њена мајка 1991. године, преминула на улици.

- Тог 16. јануара 1991. године моја мајка је изненада преминула на улици у Београду. Рат у Југославији се ширио и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот - испричала је својевремено Риалда у емисији “Балканском улицом”.

Риалда Кадрић Шебек се, иначе, годинама успјешно бавила психотерапијом. По завршетку гимназије уписала је студије Свјетске књижевности у Београду. Како би усавршила знање енглеског језика, 1984. године је први пут боравила у Лондону. Пут ју је поново одвео у енглеску престоницу две године касније, али тада је остала више од 30 година. У међувремену се преорјентисала на психологију, те постала лиценцирани психотерапеут.

- Моја улога је да ступим у контакт са клијентом у дијалог, истовремено пратећи динамику терапијског односа и како се несвесни феномени манифестују у том контексту. Ценим да предузимање првог корака може бити збуњујуће. Због тога сматрам важним нагласити да је најмање што можете очекивати приступ без осуде, строга поверљивост и могућност разговора у сигурном окружењу - навела је у опису свог начина рада Риалда која се бавила претежно психоанализом.

Када је ријеч о глуми, средином седамдесетих била је на врхунцу славе, иако је тада имала непуних 14 година. Филм "Луде године" (дио "Жикине династије") донио јој је немјерљиву популарност, након чега је снимила још неколико наставака, пише Курир.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана