Привуците новац и љубав: Ево шта треба да ставите испод кревета

ГС
Привуците новац и љубав: Ево шта треба да ставите испод кревета

Како можда већ знате, цијели концепт фенг шуија, базиран је на простору који треба да буде уређен на прави начин, како би енергија кроз њега неометано протицала.

Фенг шуи стручњаци савјетују да испод кревета ништа не треба да се држи, зато што, према њиховом вјеровању, подсвијест у току ноћи упија много више енергије.

Неопходно је да та енергија буде чиста и позитивна, па се препоручује да простор испод кревета буде празан и да се на њему не гомилају старе и беспотребне ствари.

Похабане ствари, кутије пуне разних старих предмета или постељина, коју људи често држе испод кревета, уносе конфузију у енергију коју ваша подсвијест упија преко ноћи. Стога, стручњаци препоручују да тај простор очистите.

Међутим, магична кутија или кутија жеља је специфичан фенг шуи алат који вам помаже да остварите оно што сте замислили. Протоку позитивне и благодатне енергије испод кревета, неће сметати кутија жеља. Према вјеровању, њен утицај на енергију је веома позитиван и она вам доноси баш оно за чим чезнете.

Стручњаци савјетују да кутија буде направљена од издржљивог и квалитетног материјала, како бисте на тај начин енергији дали позитивне вибрације.

Поклопац треба да буде чврст, јер он представља вашу сигурну и стабилну енергију, усмјерену ка одређеном циљу, док отворена кутија симболише “отворенији” и слободнији тип енергије који у ваш живот доноси изненађења и добре ствари којима се не надате. Обе су једнако ефикасне, а прави модел треба да одаберете на основу онога што желите.

Материјал кутије треба да буде такође чврст и трајан. Дрво је идеалан материјал, јер оно симболише уземљење и одржава чврсту енергију дјеловања и раста.

Златна или сребрна кутија, фино одрађена или кутија украшена драгим камењем, појачава осјећај обиља, док ће стаклена подстаћи енергију “јасноће”. Плетена дрвена кутија подстиче флексибилност и сугерише природно кретање, док керамичка и глинена пружају енергију пажње и његе.

Прије него што ставите магичне ситнице у кутију, потребно је да се запитате шта ће вас заиста учинити срећним. Затим треба да сакупите предмете за заступање тих ствари и срећних осјећања које желите у свом животу.

Потребно је да у кутију ставите предмете који асоцирају на вашу жељу: ако су у питању новац и богатство, у кутију треба да ставите новчанице, златни накит, златнике, дукате, драго и полудраго камење, кристале… Притом, избјегавајте стављање ситног новца и кованица.

Уколико желите да привучете неку особу погодну за љубав, везу и брак, у кутију ставите црвене свијеће, миришљаве креме и уља, пипе Крстарица.

Стручњаци додају и да је најбоље мјесто за ову кутију, оно које се налази испод мјеста на које долази ваш стомак, односно пупак.

На свака три мјесеца, потребно је да отворите кутију и да погледате садржај који се у њој налази. Слободно у тим тренуцима додајте још нешто у кутију или извадите предмете из ње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана