Владе и Жарко прошетали црвеним тепихом

Глас Српске
Владе и Жарко прошетали црвеним тепихом

Прослављени српски кошаркашки ас Владе Дивац и по многима један од најбољих српских и југословенских глумаца свих времена Жарко Лаушевић прошетали су заједно црвеним тепихом на фестивалу међународног филма у Њу Хемптону.

Лаушевић је био специјални гост приликом пројекције документарца "Некад браћа", у којем је уз сарадњу WBA лиге и ESPN-а испричана прича која говори о растанку најбоље кошаркашке репрезентације осамдесетих и распаду Југославије. Да би америчким гледаоцима прича била блиска, режисер Мајк Толаџајн фокусирао се на Владу Дивца и Дражена Петровића. Кроз причу о њиховом пријатељству, у коју су укључени и остали чланови тада неприкосновеног тима планете, почев од селектора Душана Ивковића до Дина Рађе, приказана је сва апсурдност рата.

- У овом тренутку Владе ни сам није свестан колико позитиван утисак ће овај филм оставити на обје нације. Ово је први пут да Aмериканци кажу да су обје стране криве и да је то био рат у којем не само да нема побједника већ да су сви губитници - рекао је Лаушевић који се 1999. године преселио у СAД.

Телевизијска премијера документарца "Некад браћа" била је на ESPN-у, а прве критике су фантастичне, док је филм код публике изазвао буру емоција.

Дивац, иначе наратор у документарцу у којем се, између осталих, појављују и Лари Бирд и Меџик Џонсон, казао је да су потребне године да се изгради пријатељство, али је једна секунда довољна да се оно уништи.

- Увек сам мислио да ће доћи дан када ћемо Дражен и ја сести и поразговарати о свему, али тај дан никад није дошао - изјавио је Дивац крајем септембра за загребачки "Јутарњи лист" и додао да је снимајући филм коначно нашао свој мир, те да има осјећај да се напокон помирио са Драженом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана