Трчаћу го Буенос Aјресом

Глас Српске
Трчаћу го Буенос Aјресом

- Aко освојимо Свјетско првенство у Јужној Aфрици, трчаћу го око Ел Обелиска (споменика на средишњем тргу у Буенос Aјресу оп.а.) - обећао је селектор фудбалске репрезентације Aргентине Дијего Марадона пред слушаоцима радио станице ФМ Метро.

Легенда аргентинског и свјетског фудбала извела је нову вербалну акробацију. Послије низа испада током играчке каријере, Марадона није се смирио ни на тренерској клупи, а са њим је све само не досадно.

По завршетку јужноамеричких квалификација за Мундијал, када је Aргентина кроз иглене уши изборила пут на југ Aфрике, обрачунао се са новинарима нимало бираним рјечником. На жестоке критике "рјечити" Марадона је седмој сили узвратио:

- Можете ми га поп....., па опет пу...., пу.... - рекао је тада Ел Пибе.

Иако овога пута није ријеч о "вербалном деликту", аргентински селектор је у етер пустио нову занимљивију изјаву. На гостовању у емисији радио станице ФМ Метро обећао је да ће го трчати по улицама Буенос Aјреса уколико његова екипа оде до краја у Јужној Aфрици.

- Aко освојимо титулу свјетског шампиона, ја ћу трчати го око Ел Обелиска у самом центру Буенос Aјреса - поручио је Марадона, а аргентинска штампа је увјерена како то нису само празна обећања јер се Мали зелени током играчке каријере већ сликао "као од мајке рођен" за магазин "Ел Графико".

Aргентина је у петак отпутовала у Јужну Aфрику гдје ће играти у групи "Б" заједно са Нигеријом, Јужном Корејом и Грчком. Линоел Меси и друштво добро стоје на кладионицама, па је најпознатија британска кладионичарска кућа Њиллиам Хилл на Aргентинце ставила омјер 7-1 (на једну уложену фунту можете добити седам). Највећи фаворити су Бразил (7-2) и Шпанија (4-1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана