Све се врти око секса и новца

Глас Српске
Све се врти око секса и новца

Док се у Бундеслиги већ седмицама "шушка" о наводном љубавном троуглу у коме главну улогу игра и прослављени репрезентативац Њемачке Михаел Балак, та помало мистериозна афера добила је и много простора у медијима.

О "троуглу" се пише (и радо чита) и у Њемачкој и у иностранству. Помало се и заборавља да радозналост јавности (кад се ради о тајнама фудбалских милионера) није нешто ново. Приватни живот фудбалера и те како занима јавност. Aктуелна афера око сексуалних активности енглеског репрезентативца Вејна Рунија у ванбрачним водама крунски је доказ за ту тврдњу. Фудбал нису само генијална додавања, прекрасни голови, већ и аутоголови фудбалера у њиховом приватном окружењу. Ко је са ким у вези? Ко са ким дијели кревет? Ко вози какав аутомобил?

Све су то питања на које се одговори данас нуде на спортским страницама штампе, а не у рубрици шаренило. У сјени такозване "афере Балак", берлински лист "Б.З." објавио је прво свједочанство једне жене познатог фудбалера у коме она детаљно описује како у фудбалском свијету ствари заиста функционишу, о чему се тамо прича, шта уопште игра велику улогу у животу играча и њихових жена, дјевојака, љубавница...

Дана Гебхарт је супруга фудбалера Марка Гебхарта. Већ 15 година су у срећном браку. Гебхарт је у својој каријери наступао за неколико професионалних клубова из Прве и Друге лиге, а након што је напустио Унион из Берлина, тај 37-годишњак тренутно зарађује хљеб у једној нижеразредној екипи, петолигашу Германији из Шенајха.

- У фудбалу се све врти око секса и новца - испричала је Дана Гебхарт новинарима берлинског листа. Ова 32-годишњакиња детаљно описује све изазове пред којима се нађу професионалци, углавном млади људи који зарађују милионе и очигледно мисле да себи могу дозволити све што им падне на памет.

Aвантуре, секс-афере, то је саставни дио њиховог живота, тврди госпођа Гебхарт и додаје како су од играча још горе жене.

- Најгоре од свих су младе дјевојке из играчког окружења. У глави су им само будалаштине. Оне се нуде и момци не размишљају пуно, једноставно их узму. Дјевојке су попут морских паса, стално вребају плијен. И то не искључиво оне слободне. За њих су фудбалери попут трофеја - казала је Дана.

Госпођа Гебхарт нема баш добро мишљење о својим "колегиницама", женама и дјевојкама фудбалера. Каже да у њиховом "свемиру" једину релевантну улогу играју заједно одјећа или сатови, те још скупљи аутомобили. У лошем сјећању остала јој је и минхенска епизода. Од 2004. до 2008. Марко Гебхарт играо је за Минхен 1860 из баварског главног града. - Минхенско друштво је арогантно и умишљено. Жене фудбалера сједе на трибинама и причају само о моди, накиту и новцу. И потврђују све клишеје. Мушкарци (фудбалери, ред.) нису пуно бољи. Тешко ми је било, никако нисам могла да се уклопим у ту екипу - истакла је Гебхартова.

У Њемачкој се, за разлику од, на примјер Енглеске, врло ријетко догоди да нека афера из фудбалских вода доспије у јавност. A кад се то ипак догоди, о афери прича цијела земља. Најпознатији је случај у вези са минхенским Бајерном, такозвана "афера Штрунц-Ефенберг". Бивши капитен баварског тима Штефан Ефенберг преотео је прије неколико година супругу свог тимског колеге Томаса Штрунца. Познат је и један случај из берлинског Униона, у коме је играо и Марко Гебхарт. Стивен Рупрехт имао је аферу са вјереницом свог тимског колеге Торстена Матушке. Кад се ствар закувала, Рупрехт је морао да напусти клуб. Наиме, због тадашње нервозе у свлачионици постојала је и опасност да се Унион не врати у Другу лигу.

У интервјуу који је Дана Гебхарт дала листу "Б.З." жена познатог фудбалера са доста горчине прича о правом лицу фудбалера. Нажалост, новинари госпођу Гебхарт нису питали због чега управо баш сад прича о тим лошим искуствима? Зашто то није направила у вријеме кад је њен муж био тражена "роба" на фудбалском тржишту, а не на путу у играчку пензију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана