Свадбе које су нас распаметиле

Blic.rs
Свадбе које су нас распаметиле

Док приватни авиони са гостима само слијећу и одлијећу са Тиватског аеродрома, да би присуствовали свадби Јелене Ристић и Новака Ђоковића, подсјетићемо вас на она о којима се до сада највише писало - што због информативног значаја, што због потрошеног новца.

Ивана Берендика, Емина Јаховић, Драган Мирковић, Ненад Зимоњић...само су нека од имена јавних личности која су своја вјенчања претворила у спектакл, али ова три су дефинитивно најупадљивија.

1) Лепа Брена и Слободан Боба Живојиновић

Сада већ давне 1991. вјенчање Лепе Брене и Слободана Бобе Живојиновића било је истински спектакт свјетких размера за то доба. Одржано је у хотелу "Интерконтинентал", церемонији је присуствовало 500 званица, међу којима су биле бројне естрадне и спортске звиједе. Тениски менаџер Јон Циријак, младожењин кум, потрудио се да његов поклон буде најзапаженији, па је младенце изненадио "мерцедесом", а Брена је изабрала "Диор" вјенчаницу.
 
Читав догађај забиљежен је камерама, захваљујући пјевачицином менаџеру Раки Ђокићу у СФРЈ је продато на хиљаде снимака овог вјенчања, а због њега је у једном тренутку прекинуто и емитовање Дневника 2.
 
Имају двојицу синова, Стефана и Виктора, док Боба из претходне везе има сина Филипа.  

- Било је то џа или бу, десило се спонтано- испричала је пјевачица о свом вјенчању.


2) Александра и Андреј Мелниченко

Александра Мелниченко се 2005. у Ници удала за Андреја Мелниченка, руског милијардера, чиме је почела ова модерна бајка, и то са 20 милиона евра колико је коштало вјенчање.


Ова свадба је у британским медијима засјенила и чувено вјенчање Бекамових. Сваки њен дио био је више него луксузан, а за музички није била довољна једна свјетска звијезда, па су на вјенчању пјевале чак њих четири, Кристина Агилера, Витни Хјустон и Хулио и Енрике Иглесијас.
 
Послије свадбе је услиједио медени мјесец, крстарење на Црвеном мору, које је било свадбени поклон Андрејевог кума.
 
Прошле године пар је добио ћеркицу Тару. Бивша моделсица је за рођење првог дјетета одабрала мјесто свог вјенчања, Ницу, гдје је неколико мјесеци касније упрличено и крштење дјевојчице.

Нико не зна колико новца је потрошено на њихово вјенчање, кажу само "много, много"

3) Јелена Јаковљевић и Саид бин Драи

Бивша манекенка Јелена Јаковљевић и арапски милионер шеик Саид бин Драи вјенчали су се 2008. на његовом породичном имању, надомак Дубаија.
 
Гламурозној свадби је присуствовало више од триста званица, а госте су забављале чланице групе „Бјути квинс" и „Бла, бла бенд". Специјални гост била је Светлана Цеца Ражнатовић, која те вечери није запјевала.

Ни прије вјенчања се није штедело: Јелена је као вјеренички прстен добила накит из колекције „Хари Винстон", док је бурме младенаца креирао брат славног драгуљара Брус Винстон.
 
Јелена и Саид су у браку су добили ћеркицу Асју и синове Хилала и Хамдана.
 
Брачну идилу повремено наруше гласине о Саидовој наводној одлуци да склопи други брак, што му закон у Дубаију дозвољава. Јелена све те наводе одбацује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана