Штрахе на концерту Северине и Бреговића

Глас Српске
Штрахе на концерту Северине и Бреговића

На концерту Северине и Горана Бреговића у петак увече у бечкој дискотеци "Nahtverk", на опште изненађење свих присутних, нашао се лидер Слободарске странке Aустрије Ханц Кристијан Штрахе.

Штрахе је искористио прилику да разговара са српском омладином, која живи у Бечу. Он је по уласку у дискотеку изазвао велику пажњу присутних. Насмијан и расположен за разговор у пратњи кандидата ове странке српског поријекла Луке Марковића ишао је од стола до стола и поздрављао се са младима. У разговорима је желио да чује нешто о њиховој свакодневици и животу у Aустрији. Наишао је на више него добар пријем, јер се не памти да је неки аустријски политички лидер урадио нешто слично. Лидер FPO је иначе годинама познат по својој наклоности према Србима и плавој бројаници, коју носи на руци и која се може видјети на свим његовим плакатима, а и ове вечери је имао на руци. Својим доласком у дискотеку на концерт Северине и Горана Бреговића, Штрахе је показао да је веома озбиљан у својој намјери да придобије гласове Срба у Бечу. Потрудио се и да им се обрати на српском и понови своје пријатељске поздраве Србима у Бечу. Омладина је била пријатно изненађена и обрадована што је један до водећих аустријских политичара нашао за сходно да их обиђе.

Коментари млађих посјетилаца, који су дјеловали изненађено посјетом високог аустријског политичара, били су да је Штрахе фин и љубазан, те да се понаша сасвим природно.

Међутим, нису само млади ти који су симпатизери ове странке, већ их има и међу старијим Србима, који су оцијенили да је Штрахеова странка једина која има храбрости да јавно говори о проблемима и укаже на неправилности.

- Остале странке само обећавају и ништа не испуњавају послије избора. Такође, остале странке нас Срба се сјете само пред изборе и послије их више не видимо, док је Штрахе непрестано присутан међу нама, што је доказао и вечерас - рекао је један од посјетилаца концерта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана