Шта је обиљежило свадбу вијека

Агенције
Шта је обиљежило свадбу вијека

Свети Стефан - Оно што је данима била водећа вијест медија, јуче је добило најбољи епилог, на Светом Стефану у поподневним часовима вјенчали су се Јелена и Новак Ђоковић.

Од тренутка када је овај пар објавио  да ће озваничити везу, јавност је пажљиво пратила сва дешавања. Вјенчање вијека, како га многи називају, морало је да уз све ове детаље добије ту титулу.

Јелена је била у елегантној бијелој вјенчаници, док је Новак одабрао сиво одијело.

1) КРУНИСАЊЕ СРЕДЊОШКОЛСКЕ ЉУБАВИ

Веза Јелене и Новака почела је када су обоје били у средњој школи. Љубав је одољела времена и постала све јача.

2) ВИЈЕСТ О ТРУДНОЋИ И ПОБЈЕДА НА ВИМБЛДОНУ ПРЕТХОДИЛИ ВЈЕНЧАЊУ

За неколико мјесеци Јелена и Новак ће постати родитељи, вијест да ће први тенисер свијета и његова супруга добити прво дијете привукла је скоро исту пажњу као и вјенчање, а ову информацију са милионима фанова подијелио је управо Новак.

Ђоковић је недјељу дана прије вјенчања поново постао најбољи тенисер свијета побједивши у финалу Вимблдона Роџера Федерера. Славље поводом ове  побједе кулминирало је на свадби.

3) УГОВОРИ О ТАЈНОСТИ, ОГРОМНЕ МЈЕРЕ ОБЕЗБЈЕЂЕЊА

Прије вјенчања Јелена и Новак су изјавили да желе да њихова свадба протекне у тајности, далеко од медија. Очекивано, пажња медија није могла да се избјегне, али се породица Ђоковић  потрудила да у одређеној мјери испуни жеље младенаца.

"Сви музичари, собарице, хостесе, конобари, кувари, чланови обезбјеђења потписали су да јавно неће говорити о свадби", рекао је извор за "Блиц".

Запосленима је било и  забрањено било какво снимање и фотографисање догађаја. На церемонији  је био велики број службеника приватног обезбјеђења, а младенце и званице чувала је црногорска полиција са глисерима.

Право да извјештава са вјенчање добио је само британски магазин "Хелло".

4) И СВЈЕТСКИ МЕДИЈИ О НОЛЕТОВОМ ВЈЕНЧАЊУ

Све је претходне недеље било у знаку овог венчања. Извештавању домаћих медија придружили су се и водећи свјетски медији.

5) ДРУГ ИЗ ДЈЕТИЊСТВА НОВАКОВ КУМ

Невен Марковић, фудбалер швајцарског Сервета, био је Новаков кум на вјенчању.

"Новак и ја смо стари другари, током дјетињства смо сваки дан играли фудбал, такорећи висили на терену. Растали смо се када је он отишао на академију код Николе Пилића, али пријатељство и даље траје", рекао је недавно Невен.

6) ДОМАЋЕ И СВЈЕТСКЕ ЗВИЈЕЗДЕ НА ВЈЕНЧАЊУ

Вјенчање Јелене и Новака одржано је под мермерном куполом, која је специјално направљена за ту прилку, а међу званицама  су биле многе познате личности са свјетске и домаће јавне сцене, између осталих руска тенисерка Марија Шарапова, Виктор Троицки, Ненад Зимоњић, Јанко Типсаревић, Борис Бекер са својим љепшим половинама, као и многи други.

7) ДВА ДАНА СЛАВЉА И ЦРКВЕНО ВЈЕНЧАЊЕ

Јучерашњој церемонији претходила је журка на Светом Стефану,  а сутра ће у манастиру Прасквица бити објављено и црквено вјенчање. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана