Ракел Велч: Сексуална револуција једе своју дјецу

Глас Српске
Ракел Велч: Сексуална револуција једе своју дјецу

Секс-симбол седамдесетих, глумица Ракел Велч сматра да је употреба пилуле за контрацепцију довела до краха моралних вриједности и анархије, као и да су негативне посљедице увелико премашиле све добре стране контроле рађања.

Ракел Велч сматра да је широка употреба оралних средстава за контрацепцију довела до распада моралних норми и до распламсавања промискуитетног понашања код младих.

Глумица тврди да је ситуација толико озбиљна да "у данашње вријеме изгледа да нико није спреман да остане посвећен вези и да не 'шврља'".

Иако је појава пилула за контрацепцију донијела и неке погодности, Велч сматра да су их негативне посљедице увелико премашиле и да је настала анархија.

Ракел Велч се прославила 1966. године филмом "Милион година прије нове ере", а током сљедеће деценије је постала синоним за женску љепоту, па су је тако читаоци магазина "Плејбој" прогласили за "најпожељнију жену седамдесетих".

Ипак, у интервјуу поводом пола вијека од почетка продаје пилуле за контрацепцију у СAД, глумица се дистанцирала од сексуалне револуције, иако је и сама била једна од њених перјаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана