Принцеза се одриче излазака

Агенције
Принцеза се одриче излазака

Мадрид - Супруга новог шпанског краља, Летиција, принцеза од Астурије, припрема се за улогу будуће краљице, а јавност од ње очекује да ће се одрећи ноћних провода и одлазака на рок концерте, у кафиће и алтернативна позоришта.

Шпанци очекују да ће модерна принцеза, често у кожној јакни и фармерицама, сада бити одговорна краљица.

- Њени стални изласци су прошле године покренули гласине да је у браку с принцем Фелипеом настала криза. Краљевска породица јој је тада рекла да њени изласци остављају утисак да нешто није у реду - изјавио је аутор недавно објављење књиге о Фелипеу и Летицији Хосе Apesарена.

Летиција Ортис (42) удала се за Фелипеа 2004. године, послије првог брака с једним писцем и професором књижевности с којим нема дјецу. Потиче из грађанске породице средње класе. Летиција је по професији новинар. Она и Фелипе имају двије ћерке, Леонору и Софију од Шпаније.

- Она је жена овог времена, образована и веома културна. Када се удала, Летиција није била свјесна какву ће улогу имати. Послије десет година брака схватила је да је чека огромна одговорност - рекао је шпански новинар Коте Виљар.

Према његовим ријечима, када је у јануару краљ Хуан Карлос најавио породици да ће се одрећи престола у корист Фелипеа, принцеза није ниједном изашла у ноћни провод, што је "најбољи доказ да је свјесна одговорности која је очекује".

Принцеза Летиција је иначе најмање популаран члан краљевске породице. Многи је оцјењују као хладну и дистанцирану особу.

Летиција је рођена 1972. године у сјеверном дијелу Шпаније, у граду Овиједо, а њени родитељи никада нису ни сањали да би она једног дана могла постати шпанска краљица.

Хуан Карлос је 2. јуна изјавио да абдицира у корист Фелипеа, који ће у четвртак бити крунисан послије усвајања закона о насљедству у шпанском парламенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана