Оде Ха­рис, оде и Aн­ђа

Глас Српске
Оде Ха­рис, оде и Aн­ђа

Пра­ши­на због по­ни­шта­вања одо­брења за сни­мање игра­ног фил­ма Aн­ђе­ли­не Џоли о ра­ту у БиХ не сли­је­же се ни дан по­сли­је ове одлу­ке ми­нис­тра кул­ту­ре Фе­де­ра­ци­је БиХ Га­ври­ла Гра­хов­ца.

Упу­ће­ни у хро­но­ло­ги­ју, на­око изне­на­дне, одлу­ке на­во­де да то ни­ка­ко ни­је слу­чај­ност. Гра­хо­вац, ко­ји је ка­дар Стран­ке за БиХ, на­лог за то до­био је од свог стра­на­чког ше­фа Ха­ри­са Си­лајџића.

Aн­ђе­ли­ну за рад на овом фил­му ан­га­жо­вао је упра­во Си­лајџић, пре­ко бошња­чких ло­бис­та у СAД и сво­је при­ја­тељице, бо­га­то уда­те бошња­чке из­бје­гли­це Са­не­ле Џен­кинс.

Гра­хо­вац је "изне­на­дну" одлу­ку о за­бра­ни сни­мања обра­зло­жио чињени­цом да по­дно­си­лац зах­тје­ва ни­је при­ло­жио сце­на­рио фил­ма и по­ни­штио ра­ни­ју до­зво­лу сво­је по­мо­ћни­це за њего­во сни­мање.

Са­ра­јев­ски про­ду­цент фил­ма "Scout film" лоп­ти­цу пре­ба­цу­је на Жељка Ми­тро­ви­ћа, вла­сни­ка ком­па­ни­је "Пинк", ко­ји је при­је не­ко­ли­ко мје­се­ци одбио по­ну­ду Aн­ђе­ли­не Џоли да бу­де про­ду­цент фил­ма, на­во­де­ћи да је сце­на­рио "српски на­род ста­вио у не­га­ти­вну ко­но­та­ци­ју".

Иако се већ та­да зна­ло, та­чни­је Ми­тро­вић је ре­као да филм го­во­ри о мла­дој Бошњакињи, за­тво­ре­ни­ци у српском ло­го­ру, ко­ја се заљубљује у свог си­ло­ва­теља - Срби­на, "Же­не - жртве ра­та" тек са­да су са­зна­ле де­таље сце­на­ри­ја и по­жа­ли­ле се Гра­хов­цу да при­ча ври­је­ђа жртве?! 

Шта о све­му ка­же Са­не­ла Џен­кинс, ко­ја је не­ко­ли­ко мје­се­ци при­је сни­мања фил­ма Aн­ђе­ли­ну до­ве­ла код Си­лајџића да по­ка­же ка­ко сла­вна хо­ли­вуд­ска ди­ва по­држа­ва "бошња­чку ствар", ос­та­је тај­на. Је­ди­на тај­на ни­је да је Гра­хов­чев шеф Си­лајџић то­га да­на из прве ру­ке чуо де­таље сце­на­ри­ја "изло­би­ра­ног" фил­ма.

A он­да су до­шли избо­ри. И.... оде Ха­рис, оде и Aн­ђа! Ос­та­ло је отво­ре­но кљу­чно пи­тање: Ко ће да­ти па­ре, фра­је­ру?

Са­не­ла

- Aн­ђе­ли­на и Бред су сво­јом по­сје­том по­ка­за­ли да ра­зу­ми­ју ко­ли­ко је ва­жно да се у да­нашње ври­је­ме, ка­да је агре­си­ја за­врше­на, по­мо­гне гра­ђа­ни­ма БиХ да се та тра­ге­ди­ја не за­бо­ра­ви. За­хвал­на сам овом по­зна­том па­ру - ре­кла је Си­лајџиће­ва при­ја­тељица Са­не­ла ка­да је Aн­ђу до­ве­ла у његов ка­би­нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана