Нови холивудски хит: Детоксикација уз помоћ глине

Daily Mail
Нови холивудски хит: Детоксикација уз помоћ глине

Многе холивудске звијезде окренуле су се новом тренду – конзумирању глине.

Познати се надају да ће на тај начин детоксиковати организам и избацити нечистоће, због чега ће лакше мршавити и варити храну.

Глина, која се мијеша с водом, богата је магнезијумом, за који поједини тврде да се везује за токсине и тешке метале и избацује их из организма.

Међутим, америчка Агенција за стандарде хране издала је упозорење везано за глину у ком стоји: "Подсјећамо потрошаче, а нарочито труднице о опасностима везаним за конзумацију глине, пића на бази глине и суплементе".

"У многим производима који се продају на интернету налази се висок ниво олова и арсеника, што се повезује са повећаним ризиком од рака плућа, коже и мокраћне бешике".

Ипак, глина која се набавља од провјерених произвођача безбједна је за конзумацију.

Нутрициониста Нутри Центреа Лорна Драјвер Дејвис каже да осим квалитета глине, конзументи треба да брину и о уносу хране.

"Људи често претпостављају да могу користити саму глину, што ми не препоручујемо, јер кад она пречисти организам, морате се побринути да је избаците напоље. Савјетујемо употребу биљних чајева попут крушине коре и рабарбаре како би подстакли кретање цријева и то сваког дана ког пијете глину. Глину можете користити свега двије до три недјеље, неколико пута годишње", каже Драјвере Дејвис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана